3.000 maturantov v 20 letih

V Zavodu sv. Stanislava je v šolskem letu 2015/2016 gimnazijsko izobraževanje zaključila že 20. generacija maturantov. Med 153 rednimi dijakinjami in dijaki četrtega letnika iz petih oddelkov je bil letos tudi 3000. maturant. Skupno je na ŠKG od ponovnega odprtja maturiralo že 3.127 maturantov.

Dijakinje ter dijaki so maturitetne izpite opravljali v maju in juniju, danes, 11. julija 2016, pa smo ob 11. uri v dvorani Matije Tomca razglasili rezultate mature in podelili maturitetna spričevala. Zrelostni preizkus je uspešno opravilo 152 maturantov, kar pomeni 100 %. En kandidat opravlja maturo v dveh delih. Naši maturantje so na maturi povprečno dosegli 23,57 točk (lani 23,49). Povprečje v Sloveniji znaša 20,00 (lani 20,12). Direktor dr. Roman Globokar je vsem maturantom čestital za izjemen uspeh in se jim zahvalil za številne konstruktivne ideje in pobude v času šolanja ter za močan ustvarjalni pečat, s katerim je letošnja generacija trajno zaznamovala podobo Škofijske klasične gimnazije. Zaželel jim je, da tudi v prihodnje ohranijo in krepijo medsebojne prijateljske vezi, ki so jih stkali v času šolanja.

Med rednimi maturanti jih je 40 doseglo 28 točk ali več, za kar bodo na akademiji ob prazniku sv. Stanislava prejeli pohvalo za odličen uspeh na maturi. Z bučnim aplavzom so maturantje ob razglasitvi nagradili 17 zlatih maturantov (v Sloveniji 260), ki so dosegli 30 točk ali več. Največ oz. vseh 34 točk so dosegle tri: Živa Dolenšek, Eva Gričar in Eva Kržišnik (v Sloveniji 17). Lenča Ambrožič je pri angleščini na višji ravni zahtevnosti dosegla 97 odstotnih točk, kar je najboljši rezultat v Sloveniji.

Maturitetne izpite je opravljalo tudi 9 kandidatov, ki nimajo statusa rednega dijaka Škofijske klasične gimnazije. Od petih kandidatov, ki so izboljševali ocene, je trem to tudi uspelo. Med njimi je ena nova zlata maturantka.

Podelitev maturitetnih spričeval sta z glasbenimi točkami obogatila Andrej Hočevar iz 2. b in prof. Gregor Pavlič. Ob koncu slovesnosti so se odličnjaki skupinsko fotografirali, vsi prisotni pa so se zadržali še v preddverju zavodske dvorane na krajši pogostitvi.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content