Božično-novoletni koncert

Glasbena šola v Matije Tomca je v sodelovanju s Škofijsko klasično gimnazijo v torek, 10. januarja 2023, organizirala že tradicionalni božično-novoletni koncert.

Obogatili so ga učenci glasbene šole, organisti in komorne skupine. Nastopil je Godalni orkester glasbene šole Matije Tomca, Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije,  Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije in Študentski zbor sv. Stanislava.

Vsi nastopajoči so pod mentorskim vodstvom svojih profesorjev izvajali zahteven program, ki je umetniško presegal običajen šolski program.

Koncert je tudi tokrat pomembno osredinil kulturno življenje v Zavodu sv. Stanislava in navdušil napolnjeno zavodsko cerkev.

Daniel Eyer

 

 

Ob tej priložnosti smo se lahko ustavili tudi na stojnici humanitarno-medicinske odprave v Kenijo, v kateri bo sodelovala naša nekdanja dijakinja:

Jana Gulin, Benjamin Zupančič, Valentin Urlep, Taja Knific, Klara Dim

Aprila 2023 se ekipa treh zdravnikov, absolventa medicine in absolventke dentalne medicine za tri mesece odpravlja v Kenijo, kjer bomo v vasici Majiwa z osnovno zdravstveno oskrbo pomagali lokalnemu prebivalstvu. Soočali se bomo z najrazličnejšimi primeri, predvsem z infekcijami, poškodbami in kroničnimi ranami. Za izvedbo humanitarno-medicinske odprave zbiramo finančna sredstva srčnih ljudi in dioptrijska očala.
Za vsak prispevek, ki bo pomagal naši odpravi, smo vam iz srca hvaležni.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content