Božično-novoletni koncert

V torek, 9. januarja 2024, se je v cerkvi sv. Stanislava odvil tradicionalni božično-novoletni koncert. Zbrano občinstvo je cerkev napolnilo do zadnjega kotička.

Med prisotnimi so bili tudi ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore, nemška veleposlanica ga. Natalie Kauther, g. Daniel Schuchtar z madžarskega veleposlaništva, nekdanji ravnatelji zavoda in nekdanji zaposleni.

Kot vsako leto smo lahko pokazali bogato paleto glasbenega ustvarjanja naše ustanove. Nastopili so trije zbori, Mladinski mešani zbor in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije, Študentski zbor sv. Stanislava in Godalni orkester Glasbene šole Matije Tomca. V različnih komornih sestavih so sodelovali učenci-solisti in učitelji glasbene šole.

Poslušalci so po koncertu izpostavili edinstvenost glasbenega dogodka, kjer se čuti naša povezanost. Tako je glasba, ko skozi igranje in petje prisluhnemo drug drugemu, ko znamo tudi stopiti v ozadje in skupaj ustvariti čudovito zvočno zgodbo, naš model povezovanja, ki ga želimo tudi v zavodski skupnosti.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content