Celostno spremljanje in karierna orientacija v šoli

V petek, 4. januarja, smo v zavodu izvedli enodnevno izobraževanje na temo celostnega spremljanja in karierne orientacije v šoli. Seminar je potekal v okviru programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju, udeležili pa so se ga učitelji, svetovalni delavci in drugi zaposleni s skoraj celotne vzgojno-izobraževalne vertikale (od osnovne šole do izobraževanja odraslih).

Predavanja in delavnice v okviru seminarja sta pripravila in vodila sodelavca Nataša Hanuna, multiplikatorka projekta Popestrimo šolo in karierna svetovalka, ter Marko Weilguny, raziskovalec na IREŠ-u in koordinator dejavnosti.

V uvodnem predavanju z delavnico je Nataša Hanuna spregovorila o vseživljenjski karierni orientaciji. Sledila je delavnica, ki jo je pripravil Marko Weilguny in v kateri so udeleženci razmišljali o veščinah 21. stoletja ter jih primerjali z veščinami preteklih obdobij. Po kosilu je Nataša Hanuna predstavila nekatere tehnike in metode individualnega kariernega svetovanja, ugotavljanja interesov in značajskih lastnosti, ki smo jih preizkusili v praksi, prisluhnili pa smo tudi primeru poteka pogovora s kariernim svetovalcem.

Seminar je potekal predvsem v obliki pogovorov in delavnic. Udeleženci so imeli možnost podeliti svoje izkušnje in poglede na obravnavano tematiko, poleg tega pa so spoznali tudi številne nove pristope in načine dela z mladimi.

Jerneja Potočnik

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content