Čutim moč življenja!

Tako je bil naslovljen zaključni koncert Dekliškega in Fantovskega zbora 1. letnika ter (Z)Mešanega zbora Škofijske klasične gimnazije, ki je potekal v četrtek, 23. maja, v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja.

Prvi je na oder stopil (Z)Mešani zbor, ki ga vodi Helena Fojkar Zupančič in je najštevilčnejši gradnik zborovske piramide Zavoda sv. Stanislava. White Winter Hymnal, s katero so pevci iz 2., 3. in 4. letnika odprli čudovit glasbeni večer, tematsko sicer res da ne spada ravno v to pozno pomladno oz. zgodnje poletno obdobje, vendar jo ob zapleteni in natančno izvedeni koreografiji z veseljem poslušamo (in gledamo 🙂 ) v katerem koli letnem času.

Po še eni pesmi, ki so jo odpeli “v civilu”, je (Z)Mešani zbor oder prepustil prvošolcem. Fantovski zbor pod vodstvom Tineta Beca je svoj nastop začel z afriško Shosholoza, nadaljeval s slovenskimi ljudskimi pesmimi in zaključil z venčkom Queenov. Za fanti so nastopile še Marjetkine princeske, uradno znane pod imenom Dekliški zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije, ki so z zborovodkinjo Marjetko Kozmus poslušalce med drugim popeljale v pravljični svet z Disneyjevim venčkom.

“(Z)mešanci” so v drugem delu nastopili v podobi nesrečnikov in, tako kot na letnem koncertu v Cankarjevem domu pred slabima dvema tednoma, občinstvo navdušili z odlomki iz muzikala Les Misérables.

Za spremljavo so poskrbeli Simon Prašnikar (klaviature), Nastja Vovk (bobni) in Jaka Petrovčič (bas).

Pevci, ki se poslavljajo od zborov, so priložnost izkoristili tudi za iskreno zahvalo svojim zborovodjem. Zbora prvega letnika bosta z novim šolskim letom svojo sestavo seveda zamenjala v celoti, trenutne člane pa čakajo še avdicije, s pomočjo katerih bodo razvrščeni v ostale,  nadaljevalne zbore. Posebej ganljivo je bilo slovo maturantov, ki po treh letih odhajajo iz (Z)Mešanega zbora.

Koncert se je zaključil s skupno pesmijo vseh nastopajočih zborov, kar pomeni, da je na odru stala več kot tretjina vseh dijakov Škofijske klasične gimnazije.

Fotografije: Tilen Miklavič

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content