Dan odprtih vrat in informativni dnevi v glasbeni šoli

V Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava vsako leto odpremo svoja vrata vsem, ki bi radi pokukali v naše učilnice, prisostvovali pouku, in prisluhnili zvokom, ki jih mladi učenci izvabljajo iz svojih inštrumentov. Letos odpiramo svoja vrata na drugačen način.

Vabimo vas, da preko video posnetka začutite utrip pestrega dogajanja pri pouku inštrumentov, petja in skupinskega pouka.

Virtualna srečanja z učitelji glasbene šole

Pred sprejemnimi preizkusi bodo potekala virtualna srečanja z učitelji in ravnateljem glasbene šole, kjer vam bomo na voljo, da odgovorimo na vaša vprašanja.

Sprejemni preizkusi za vpis novih učencev v Glasbeno šolo

Sprejemni preizkusi za učence, ki se bodo v šolskem letu 2022/23 prvič vpisali v Glasbeno šolo v Zavodu sv. Stanislava, bodo potekali od ponedeljka, 16. maja, do sobote, 21. maja 2022.
Podrobnejše informacije o vsebini preizkusa najdete tukaj.

Vpis novih učencev za šolsko leto 2022/23

Vpis novo sprejetih učencev v program glasba in vpis v program glasbena pripravnica bo potekal v sredo, 8. junija, in v četrtek, 9. junija 2022, v Meršolovem atriju in tajništvu glasbene šole.
V program glasba vpisujemo učence, ki uspešno opravijo sprejemni preizkus za izbrani instrument ali petje. Vpis v program glasbena pripravnica se opravi brez sprejemnega preizkusa. V program glasbena pripravnica vpisujemo otroke letnik 2016 (starost 6 let).

V Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava izvajamo dva izobraževalna programa:
  • GLASBENA PRIPRAVNICA
  • GLASBA

Več o izobraževalnih programih si lahko preberete tukaj.

V programu glasba poučujemo naslednje instrumente:

Orkestrski instrumenti in petje

Drugi instrumenti

Poleg individualnega pouka instrumenta program glasba obsega tudi skupinski pouk nauka o glasbi oziroma solfeggia. V različnih komornih zasedbah in orkestru pa se učenci učijo skupnega muziciranja.

Skupinski pouk

  • nauk o glasbi
  • solfeggio
  • komorna igra
  • orkester

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content