Dekleta prejele skladbo Boba Chillcota

V okviru sodelovanja na 11. svetovnem zborovskem simpoziju julija v Barceloni so dekleta iz Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije prejele skladbo, ki jo je posebej zanje spisal eden najbolj prepoznavnih sodobnih zborovskih skladateljev Bob Chillcot.

Skladba nosi naslov God of the Open Air in temelji na istoimenski pesmi ameriškega avtorja Henryja Van Dykea (1858-1933). Organizatorji zborovskega simpozija, ki so med izbranih 24 zborov s celega sveta povabili tudi naša dekleta, so za vsak zbor pri najprepoznavnejših skladateljih naročili dela, ki bodo premierno izvajana prav letos v Barceloni. In če so bila dekleta skupaj s svojo zborovodkinjo Heleno Fojkar Zupančič navdušena, da zanje ustvarja Bob Chillcot, je tudi on sam izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom.

“Komad je zelo moj. Je čudovit, mehak, melodičen, živahen in zračen. Verjamem, da bo skladba dekletom omogočila, da pokažejo vse razsežnosti svojega petja in interpretiranja. Kako prijeten izziv!”

Dekleta pričenjajo s študijem prejete skladbe, ki bo v prihodnjih tednih gotovo dobila pomembno mesto na njihovih intenzivnih vajah, ki v letošnjem letu v pripravi na koncert potekajo dvakrat tedensko.

Poleg skladbe Boba Chillcota bodo na zborovskem simpoziju dekleta premierno izvajala tudi dve skladbi slovenskih skladateljev Lebiča in Močnika, ki podobno kot God of the Open Air nastajata prav tako posebej za to priložnost.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content