Druga nagrada Leonarda Koloniča in Neže Sušnik na mednarodnem klavirskem tekmovanju v Španiji

Učenca glasbene in osnovne šole v Zavodu sv. Stanislava Leonard Kolonič in Neža Sušnik sta na Mednarodnem klavirskem tekmovanju Centra Franz Liszt v La Nucii (Španija), ki je od 11. do 15. januarja potekalo na spletu, dosegla odlično drugo nagrado.

Center Franz Liszt je bil leta 2017 ustanovljen z namenom izobraževanja in izpopolnjevanja posebnih talentov na področju klasične glasbe po slavni tradiciji madžarske šole Franza Liszta. Nadarjeni pianisti se tako v centru, ki je edino tovrstno središče v Španiji, pripravljajo na državna in mednarodna tekmovanja, koncerte in klavirske recitale.

Tekmovanje, ki sodi med zahtevnejša v mednarodnem merilu, je potekalo v treh kategorijah. Udeležilo se ga je blizu 400 pianistov iz Evrope, Azije in ZDA, v starosti od 7 do 32 let. Leonard in Neža sta nastopila v A kategoriji s 141 kandidati. Njunima posnetkoma lahko prisluhnete na spodnjih povezavah.

»Vsako tekmovanje je okno, vpogled v vaše trenutno delo, ki vam morda pokaže novo pot – je odlična priložnost, da pokažete svoje lastnosti, se pogovorite z žirijo, srečate s svojimi kolegi, izmenjate prijateljstva in se tudi učite drug od drugega,« je ob objavi rezultatov zapisal umetniški vodja tekmovanja, priznan madžarski pianist in pedagog István I. Székely. »Posnetki, ki smo jih prejeli, so rezultat zelo trdega dela pianista in učitelja.« Poudaril je še, da so razlike na tekmovanjih pogosto minimalne in da je vsak udeleženec pokazal veliko mero talenta in predanosti. »Upamo, da je to lahko kompas za vašo prihodnost, za razvoj in navdih.«

Leonardu, Neži in učiteljici Mateji iskreno čestitamo.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content