Duhovni dan zaposlenih v katoliških vrtcih

V soboto, 2. oktobra, smo se zaposleni v katoliških vrtcih zbrali v Zavodu sv. Stanislava.

Po uvodnem pozdravu g. Antona Česna, direktorja Zavoda sv. Stanislava, in ge. Katarine Mohar,  predsednice Društva katoliških vrtcev, smo prisluhnili duhovnemu nagovoru upokojenega mariborskega nadškofa msgr. dr. Marjana Turnška. S svojim razmišljanjem nas je spodbudil k življenju v svetosti, ki se kaže v pogumu, gorečnosti, veselju, odprtosti za Boga in ljudi. Pot svetosti je pot v skupnosti, zato nas je g. Turnšek spodbudil, da po kolektivih in tudi doma drug drugemu pomagamo razvijati kreposti, ki vodijo k svetosti, si medsebojno pomagamo in delimo stvari. Svetost se gradi z malenkostmi, z majhnimi koraki, ki jih lahko delamo vsak dan in nas s stopnjami svetosti, ki jih puščamo za seboj, peljejo do želenega cilja.
V nadaljevanju sta nas nagovorila zakonca Čušin. Spregovorila sta o družinski dinamiki, odnosu med možem in ženo ter poslanstvu očeta in matere. S svojim pričevanjem, humorjem in sporočilnostjo sta navdušila mnoge prisotne.
V drugem delu je bila v času adoracije možnost za sv. spoved, nato pa smo se povezani med seboj udeležili še sv. maše, ki jo je ob somaševanju g. Česna daroval g. Turnšek.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content