Ena družina smo in Ti si naš Oče

Kot zadnji korak v pripravi na božič so dijaki in dijakinje Škofijske klasične gimnazije tako kot vsako leto tudi letos pripravili razredne jaslice. Razredi so izdelali jaslice pod geslom Ena družina smo in Ti si naš Oče.

Že več dni je bilo na gimnaziji mogoče čutiti ustvarjalno vzdušje. Razredi v izdelavo jaslic in njihovo predstavitev vložijo veliko truda in ustvarjalnosti, zato prav vsi z nestrpnostjo pričakujejo šolsko proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, na kateri komisija razglasi nominirance v posameznih kategorijah in zmagovalce.

Za najboljše jaslice med prvimi letniki so bili nominirani: 1. č, 1. b., 1. d

Za najbolj sporočilne jaslice so bili nominirani: 4. č, 4. a, 4. b, 3. d, 3. c, 3. a, 2. a, 2. c, 2. b

Za najboljšo likovno podobo so bili nominirani: 4. a, 4. d, 3. d, 2. a, 2. c, 2. č

Žirija je imela pri določitvi zmagovalcev težko delo, saj bi si prav vsi zaslužili nagrado. Na koncu so se najbolj veselili v sedmih razredih. Med prvimi letniki je slavil 1. č, nagrado za najbolj sporočilne jaslice je prejel 4. c, za najboljšo likovno podobo pa 2. c.

Končno 3. mesto sta si razdelila 2. a in 3. d, 2. mesto je zasedel 2. c, 1. mesto pa so osvojili maturanti iz 4. a.


Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti je bila zadnje dejanje pred odhodom na počitnice. Glasbene točke so se prepletale z razglasitvijo zmagovalcev jaslic, poročilom o adventni akciji, nagovorom lanskega maturanta in ravnatelja, voščilom predsednika dijaške skupnosti ter kratkim filmom, v katerem so direktor Roman Globokar in profesorja Mirjam Lindič in Pavle Šijanec z dijaki in dijakinjami delili svoje spomine na plebiscit in vojno za Slovenijo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content