Fotonatečaj “Razpri krila”

Študentski dom Janeza F. Gnidovca razpisuje fotonatečaj Razpri krila, ki bo potekal od 12. 1. 2017 do 22. 2. 2017. Z naslovom razstave želimo spodbuditi k opazovanju sebe in drugih mladih, kako se osamosvajajo, se postavljajo na svoje noge, odkrivajo svoje širine in globine ter, kako si pri tem pomagajo. Ogled fotografij, razglasitev rezultatov in podelitev nagrad bo ob praznovanju 15-letnice Študentskega doma Janeza F. Gnidovca 19. 3. 2017.

Zasnova natečaja

V letošnjem letu v Zavodu sv. Stanislava razmišljamo, kdo je moj bližnji. Moj bližnji. Ga res poznam? Ga podpiram in spodbujam na njegovi poti? Mu podam roko, ko se ustavi pred oviro ali stoji na razpotju?

Z naslovom razstave želimo spodbuditi k opazovanju sebe in drugih mladih, kako se osamosvajajo, se postavljajo na svoje noge, odkrivajo svoje širine in globine ter, kako si pri tem pomagajo.

Fotografija natečaja lahko izraža izraze podpore in spodbude, poskuse razpiranja kril, drznosti, stopanja  iz vrste, zapuščanja kavča in odpravljanja na pot. Veliko takih trenutkov je bilo v zadnjih letih. Si kakšnega ujel v objektiv?

Sodelovanje na natečaju in oddaja fotografij

Na natečaj se prijavite z oddanimi fotografijami, in sicer fotografije posamezno pošljite na [email protected]. Poleg fotografije  pošljite tudi osnovne podatke:  ime, priimek, e-naslov in številko mobilnega telefona ter naslov slike. Vsak avtor lahko prijavi največ 5 fotografij.

Pogoji sodelovanja

Fotografije morajo vsebovati jasno sporočilo, povezano s tematiko natečaja. Lahko so barvne ali črno-bele, iz analognih ali digitalnih fotoaparatov – vse pa morajo biti oddane v digitalni obliki, v JPG-formatu in resoluciji priporočeno vsaj 2400 x 1600 pikslov  in največ 4920 x 3264 pikslov oz. 16 MP .  Pri vsaki sliki navedite naslov slike.

Fotografije ne smejo biti digitalno obdelane. Dovoljeni so minimalni popravki (svetlost, belina, kontrast in ostrina), ki pa ne smejo spreminjati vsebine fotografije.

Avtor fotografije z oddajo dovoljuje objavo na spletni strani, družabnih omrežjih, publikacijah in za druge namene delovanja Zavoda sv. Stanislava.

Fotografije z moralno sporno in protizakonito vsebino ne bodo sprejete v natečaj.

Nagrade

Najboljše fotografije bodo razstavljene na razstavi »Razpri krila«, kasneje bodo na ogled po hodnikih Študentskega doma Janeza F. Gnidovca.

Časovni okvir natečaja

Zbiranje fotografij poteka od 12. 1. 2017 do 22. 2. 2017, konec februarja bo ocenjevanje in v marcu razglasitev rezultatov.

Fotografije morajo biti oddane najkasneje 22. 2. 2017 do 10. ure. Fotografije, ki bodo prispele kasneje, se ne bodo upoštevale.

Prispele fotografije bo ocenjevala strokovna komisija, ki jo bo vodil profesionalni fotograf Uroš Zagožen in amaterski fotografi iz različnih enot Zavoda. Ogled fotografij, razglasitev rezultatov in podelitev nagrad bo ob praznovanju 15-letnice Študentskega doma Janeza F. Gnidovca 19. 3. 2017.

Ostali splošni pogoji razpisa

  • fotografije morajo biti oddane v zgoraj določenem roku in formatu;
  • fotograf z oddajo fotografij potrjuje, da je avtor fotografij;
  • avtorji poslanih ter nagrajenih fotografij soglašajo, da jih Zavod sv. Stanislava uporabi na spletni strani, družabnih omrežjih, razstavi, za promocijo raznih prireditev ter druge interne potrebe;
  • natečaj je namenjen ljubiteljskim in amaterskim fotografom; razdeljenim v štiri starostne kategorije: učenci, dijaki, študentje in zaposleni;
  • organizator fotografskega natečaja ima pravico med potekom natečaja spremeniti potek in pogoje razpisa, če ugotovi, da je to smiselno in primerno.

Avtorske pravice in pravice objave

Vsakdo lahko sodeluje s fotografijami, katerih avtor je sam.

Če se med izborom pojavi sum, da oseba ni avtor fotografije, sme žirija fotografijo brez nadaljnjih obrazložitev izločiti iz natečaja.

Avtor oddanega dela prenese pravice do brezplačnega reproduciranja in objave v tiskovinah ter na spletnih straneh Zavoda.

Avtor prav tako dovoli uporabo fotografij na navedenih in morebitnih ostalih spletnih straneh.

Ljubljana, 12. 1. 2017

Vabilo na fotonatečaj.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content