Gala koncert Dekliškega pevskega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije z gosti

Včerajšnji gala koncert Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije se je zaključil s stoječimi ovacijami skoraj osemstotih navzočih. Kako ne, saj so tako dekleta kot prav vsi gostje – duo WildArt, vokalna skupina Ingenium Ensemble in (Z)Mešani zbor ŠKG – pokazali zavidljiv nivo in občinstvo skozi celoten večer, ki ga je domišljeno povezovala Carmen L. Oven, držali v prijetni napetosti.

Ne, ta koncert ni bil le sredstvo za zbiranje finančne pomoči za kritje stroškov poti na 11. Svetovni zborovski simpozij v Barcelono. Bil je še veliko več. Bil je odsev mladostne lepote in energije, odpovedi in dela za skupni cilj. To je bil vrhunski dogodek v vsebinskem, glasbenem in tehničnem smislu. Po minulem večeru sodeč bo Dekliški zbor sv. Stanislava ŠKG na 11. Svetovnem zborovskem simpoziju, julija 2017 v Barceloni, brez dvoma zelo opažen.

In kot je po koncertu ena od pevk objavila na družabnem omrežju, smo se počutili vsi navzoči; zadovoljni, hvaležni, napolnjeni:

“Še vedno prevzeta od današnjih prelepih melodij, neverjetne energije in nebeško sproščenih občutkov, ki me kar ne zapustijo. Za nami odličen gala koncert in hvala vsem gostom, solistom, povezovalki in vsem vam, ki ste nas prišli podpret in stopili z nami še korak bližje našim sanjam. Sedaj nas čaka krajši oddih, potem pa s polnimi pljuči naprej. Se vidimo na naslednjem koncertu, prav kmalu! Bog vam daj edno lubo lejko nouč!”

Ena izmed poslušalk pa je zapisala:

Izjemen večer je bil, globoko hvaležnost čutim, da sem imela priložnost biti delček te velike množice. Ob takšnih dogodkih človek izklopi svoje telo, svoj um, vzpostavi se posebno stanje, kot bi bil v polsnu, in v tem stanju občuti radost in hvaležnost, ki je uresničitev vsega. Bog. Boglonaj za včerajšnji koncert!

 

IMG_1120 copy

IMG_1142 copy

IMG_1216 copy

IMG_1295 copy

IMG_1383 copy

IMG_1411 copy

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content