Gostovanje (Z)Mešanega pevskega zbora ŠKG pri zamejskih Slovencih

(Z)Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije se je pred desetimi dnevi vrnil z dvodnevnega gostovanja v Trstu.

Prvi večer so v organizaciji slovenske tržaške cerkvene pevske zveze nastopili na velikem odru Slovenskega stalnega gledališča. Večer so oblikovali skupaj s še dvema tržaškima mladinskima zboroma: z Dekliškim zborom Igo Gruden in novo ustanovljenim fantovskim zborom Devin. Obe zasedbi uspešno vodi dirigent Mirko Ferlan. Občinstvo se je vsem nastopajočim zahvalilo z dolgimi aplavzi, posebno pozornost in čudenje pa je seveda požela številčnost in navdušenje naših škofijcev. Mladi zboristi so se po koncertu ob skupnem petju družili še dolgo v noč.

Naslednje dopoldne so preživeli na tržaškem liceju France Prešeren, kjer so najprej priredili zelo odmeven koncert za dijake, nato pa jim je ravnateljica ga. Loredana Guštin podrobneje predstavila življenje v zamejstvu nekoč in danes.

Naši pevci so se v Ljubljano vrnili zadovoljni in navdušeni, z obljubo, da prihodnje leto zamejske prijatelje gostijo pri nas. Naslednji dan pa jih je čakalo še prijetno presenečenje, saj so z liceja sporočili, da so njihovi dijaki podali formalno pobudo za ustanovitev šolskega pevskega zbora. Gostovanje je bilo tako več kot uspešno!

Odmevi s koncerta v zamejskih časopisih:

20170509_primorski_dnevnik 20170518_novi_glas

 

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content