Habemus victorem!

Naša šola je letos že tretjič sodelovala na evropskem tekmovanju mladih prevajalcev Juvenes Translatores in z veseljem sporočamo, da je slovenska zmagovalka postala Maruška Schenk. Poleg tega je posebno priznanje ocenjevalne komisije za svoj prevod dobil Matija Šprogar. Iskrene čestitke!

Na tekmovanju sodelujejo vse države Evropske unije. Organizatorji tekmovanja izmed vseh prijavljenih šol za udeležbo na tekmovanju izžrebajo toliko šol, kolikor ima država sedežev v evropskem parlamentu. Letos je iz Slovenije sodelovalo 35 dijakov z osmih šol. Poleg dijakov naše šole so se tekmovanja udeležili še dijaki Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Poljane, Gimnazije Ilirska Bistrica, Gimnazije Jurija Vege, Gimnazije Nova Gorica, Šolskega centra Slovenska Bistrica in Šolskega centra Velenje.

Za Škofijsko klasično gimnazijo je to že druga zmaga v treh letih. Maruška bo za nagrado aprila potovala v Bruselj, kjer bo prejela priznanje.

Več o zgodovini tekmovanja in o zmagovalcih iz posameznih držav najdete na tej povezavi: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-145_en.htm.

(slika je prevzeta s strani Evropske komisije).

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content