Informativni dan na naši gimnaziji in v dijaškem domu

Na Škofijski klasični gimnaziji in v Jegličevem dijaškem domu sta letošnja informativna dneva potekala 15. in 16. februarja. Prišlo je veliko bodočih dijakov in njihovih staršev, ki jih je zanimal program gimnazije.

Dijaki, profesorji in vzgojitelji smo se trudili, da bi obiskovalcem dali čim več informacij in bi se na naši šoli počutili lepo.

Informativni dan se je začel v dvorani Matije Tomca, kjer nas je vsakič eden izmed razredov (2. c, 1. c in v soboto 1. č) pozdravil z lepim petjem, direktor, ravnatelja gimnazije in dijaškega doma ter svetovalna delavka pa z nagovorom. Nato so se obiskovalci razdelili v skupine in si s profesorji ogledali šolo.

Bodoči dijaki in njihovi starši so povedali, da jim je šola zelo všeč, ker se v njej počutijo domače. Od prostorov jih je najbolj navdušila knjižnica. Zelo se veselijo ekskurzij po svetu, pa tudi učenja novih jezikov.

Sara Juvan Zupančič in Karmen Zaletelj, 2. b

 

Novost letošnjih informativnih dni so bile stojnice, na katerih so obiskovalci lahko iz prve roke od dijakov, mentorjev, profesorjev in alumnov (nekdanjih dijakov) dobili informacije o interesnih dejavnostih in posebnostih naše šole. Na “tržnici” je bilo posebej živahno pred začetkom skupnega dela programa v dvorani in po zaključku vodenega ogleda ter prigrizku in izpolnjevanju anket v jedilnici.

Po spoznavanju gimnazije je kar nekaj obiskovalcev izkoristilo priložnost tudi za voden ogled Jegličevega dijaškega doma.

Obiskovalci so med drugim prejeli nedavno izdano zgibanko z osnovnimi informacijami o naši gimnaziji, ki jo lahko prelistate tudi na spletu:

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content