Jaslice v piranskih cerkvah

Društvo »Prijatelji zakladov sv. Jurija« iz Pirana v božičnem času letos že 17. zapored organizira razstavo »Jaslice po piranskih cerkvah«. Letos na razstavi sodelujejo učenci, dijaki in študenti iz našega zavoda, poleg njih pa še dijaki Škofijske gimnazije iz Vipave in Škofijske gimnazije A. M. Slomška iz Maribora. Jaslice so postavljene v šestih piranskih cerkvah (cerkve Marije Tolažnice, Marije Snežne, sv. Štefana, sv. Roka, sv. Petra, krstilnica).

Iz OŠ Alojzija Šuštarja so jaslice izdelale učenke 8. razreda (Avšič Aneta, Gubenšek Nika, Zupin Janja in Prošek Monika), iz Škofijske klasične gimnazije dijaki iz 3. c (Martin Ferjan, Gal Gubanc, Timon Ponikvar, Nace Sever in Job Veber) in 4. c (Viktorija Celarc, Alexander Centa, Ana Matos in Nika Šuštaršič), iz ŠD Janeza F. Gnidovca pa študentke Nika Jakopin, Manja Primožič, Špela Zupančič, Eva Kržišnik, Andreja Lavrenčič in Natalija Golob.

20161215_165242_resized

Jaslice OŠ A. Šuštarja v cerkvi Marije Snežne

sdjfgJaslice ŠD J. F. Gnidovca v cerkvi sv. Štefana 
20161215_163045_resizedJaslice dijakov 4. c Škofijske klasične gimnazije
20161215_151155Jaslice dijakov 3. c Škofijske klasične gimnazije

Z dogodkom želi društvo kakovostno umetniško obogatiti božično-novoletno vzdušje in popestriti turistično ponudbo Pirana. Projekta so se v preteklih letih udeležili odmevni likovni ustvarjalci iz Slovenije in tujine. Pred dvema letoma  so k sodelovanju povabili mlade umetnike z Obale, lansko leto pa so piranske cerkve krasila dela dijakov  umetniških gimnazij iz Kopra, Velenja, Celja Nove Gorice in Ljubljane.
Jaslice so na ogled med 18. 12. 2016 in 6. 1. 2017 vsak dan med 10. in 17. uro.
Več o razstavi si lahko preberete v zgibanki.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.