Jesenske delavnice

Prva dva dneva jesenskih počitnic na naši šoli potekajo Jesenske delavnice. Na njih učenci 7., 8. in 9. razreda spoznavajo tuje jezike in različne zanimive teme naravoslovnih znanosti.

V ponedeljek smo “skočili v antično Grčijo, iskali Exoplanete, preživeli dopoldne z jezikom, ki ga je govoril Cezar, pri matematiki ustvarjali recept za sladoled, slikali z akvareli in se šli francoske in španske dogodivščine”.
Naj navedemo nekaj izjav današnjih udeležencev: “organizacija je dobra in lepo, da si učitelji med počitnicami vzamejo čas in delajo z nami … všeč mi je bilo, da smo spoznavali veliko zanimivega, fiziko in astronomijo … všeč nam je bil ogled gimnazije in dijaškega doma … zelo mi je bilo všeč delo Marie (Kapetanaki, ki je vodila delavnico o Grčiji v angleškem jeziku) … dobra izkušnja …”

V torek pa bomo “iskali sebe v grškem gledališču, pekli pecivo, spoznavali Ivana Cankarja in pokopališče v Šentvidu, ustvarjalno pisali, se učili ruščine, igrali na kahon, plezali in še kaj”.

Naj zaključim z mislijo: lepo in pohvalno je, da mladi v času jesenskih, gotovo zasluženih počitnic, iščejo novih izkušenj in znanj. Veseli smo vašega obiska.

Ana Bavec

 

Dodajamo še nekaj utrinkov torkovega dogajanja:

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content