Kam greš?

Pedagoški delavci v Zavodu sv. Stanislava so z že tradicionalnim izobraževalnim dnevom pričeli priprave na novo šolsko leto, za katerega so izbrali geslo “Kam greš?”. Tekom leta bo velik poudarek namenjen spodbujanju kritičnega mišljenja in prepoznavanju prednosti in pasti virtualnega sveta tako za otroke in mlade kot tudi odrasle.

Dan se je začel s skupno sveto mašo za vse zaposlene, ki jo je ob somaševanju zavodskih duhovnikov daroval direktor dr. Roman Globokar. V pridigi je vse zbrane opogumil z besedami, da strah dela mogoče stvari nemogoče, vera pa nemogoče mogoče.

Osrednji del izobraževalnega dneva je bilo predavanje dr. Bernarda Nežmaha, ki je spregovoril o kritični misli, intelektualnih navadah, potrebnih za razvoj kritičnega razmišljanja, in pomembnosti širjenja obzorij.

Kot drugi predavatelj je mag. Tone Česen predstavil glavne poudarke v pripravi na škofovsko sinodo mladih 2018 in poudaril, da stare metode pri mladih ne delujejo več. Učitelje in vzgojitelje je uvedel v skupinsko delo, kjer so razpravljali o konkretnih predlogih, kako geslo leta in izzive, povezane z njim, vključiti v delo in dejavnosti v šolskem letu, ki je pred vrati.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content