Koncert ob slovenskem kulturnem prazniku

V torek, 9. februarja 2021, je Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava za dijake Škofijske klasične gimnazije pripravila posebno darilo. Zaradi okoliščin, ki omejujejo izvedbo prireditev v Dvorani Matije Tomca, smo pripravili koncert ob slovenskem kulturnem prazniku na podlagi posnetkov glasbenih točk naših učencev.

Dijakom smo se želeli približati skozi glasbo in besedo. Po uvodnem prazničnem nagovoru nekdanje dijakinje ŠKG in tudi nekdanje učenke naše glasbene šole Jere Petriček Hrastnik, ki je iskreno spregovorila o tem, kako kot vsestranska umetnica doživlja obdobje izolacije, je spletni dogodek zasnovan kot smiselno zaporedje recitacij njene poezije in glasbenih točk učencev Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava. Geslo koncerta »Danes je pesem. Danes poje zate.« je izpeljano iz navdihujočih verzov ene izmed pesmi gostujoče govornice in je osebno sporočilo vsakemu poslušalcu tega spletnega dogodka.

Zahvaljujemo se Jeri Petriček Hrastnik za nagovor, ki ga je posnela iz oddaljenega Dunaja posebej za naše dijake. Hvala vsem učencem in njihovim mentorjem za delo, ki so ga vložili v snemanje glasbenih točk in recitacij. Spletni dogodek je z navdušenjem zmontiral dijak Lev Furlan Nosan, ki se mu v imenu glasbene šole prisrčno zahvaljujemo.

Program koncerta si lahko ogledate tukaj.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content