Lepi rezultati učencev glasbene šole na tekmovanjih

Učenci naše glasbene šole so na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih dosegli zelo lepe rezultate, ki so zmeraj spodbuda za nadaljnje delo.

Tudi letos se je naša glasbena šola s svojimi učenci udeležila različnih slovenskih in mednarodnih tekmovanj, od Temsiga, Sviréla, Dnevov kitare v Krškem do mednarodnega tekmovanja pihalcev in tribilcev Woodwind & Brass v Varaždinu in citrarskega tekmovanja v Münchnu. Učenci so dosegli zelo lepe rezultate, ki so zmeraj nadaljnja spodbuda zanje in za njihove učitelje.
Na državnem tekmovanju Temsig v Radovljici sta trobentača Andrea Brusini in Dane Jemc prejela zlati odličji, Dane Jemc je s 97 točkami postal prvak v svoji kategoriji. Rogist Karlo Jemc je prejel bronasto odličje.
V Goriških Brdih pa je potekalo priljubljeno 9. mednarodno glasbeno tekmovanje in festival za soliste in komorne skupine Svirél. Tekmovanja so se udeležili učenci citer, violine, roga in trobente. Citrar Florijan Šinkovec in violinistki Maša Vintar ter Maša Kovač so prejeli zlata odličja, violinista Ana Sekavčnik in Luka Gregorčič pa srebrni. V disciplini trobil sta Karlo in Dane Jemc dosegla zlati odličji, bronasto odličje je dosegel tobentač Rok Kotar.
Na mednarodnem tekmovanju pihal in trobil Woodwind & Brass v Varždinu je Rok Kotar dosegel tretje mesto. Florjan Šinkovec je na 7. mednarodnem citrarskem tekmovanju v Münchnu osvojil prvo nagrado, Kitarist Vid Kovač pa na Dnevih kitare Krško 2017 srebro.
Iskrene čestitke prav vsem tekmovalcem!
Za požrtvovalno in ustvarjalno delo prav tako čestitamo vsem mentorjem – Franji Kočnik, Juretu Gradišniku, Anji Skalar Blažič, Luciji Kovačič in Sebastianu Albrehtu ter korepetitorjema Nadji Vodišek in Mihu Klemencu.
Tekmovanja so nedvomno pokazatelj določenega nivoja učenca, prav tako pa tudi dobra orientacija za pedagoge. Eden izmed smislov tekmovanja je, da sta se učenec in učitelj sposobna izpostaviti v drugih okoljih in pod drugačnimi pogoji kot sta jih vajena v domačem okolju. Veseli smo, da imamo možnost aktivne prisotnosti na teh dogodkih.

DSC02811-aP70409-180520_a

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content