Letni koncert Mladinskega mešanega zbora sv. Stanislava

V četrtek, 25. 10. 2018, je v avli Osnovne šole Alojzija Šuštarja potekal koncert Mladinskega mešanega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

Pridružil se mu je tudi Godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava, ki je na začetku koncerta odigral dve skladbi. Najprej so odigrali Serenado slovenskega skladatelja Benjamina Ipavca, nato pa še skladbo Carlosa Gardela z naslovom Por una Cabeza. Isti repertoar so skupaj s Händlovim koncertom igrali že na Poljskem, kamor so se v začetku oktobra skupaj s pevskim zborom odpravili v okviru Erasmus+ projekta Z glasbo v življenje. S svojim nastopom so v dvorani pričarali odlično vzdušje, za njimi pa je na oder prišel pevski zbor.

Zbor je letos nastopil v nenavadno velikem številu, saj so poleg dijakov 3. in 4. letnika peli tako dijaki 2. letnika, ki so se zboru pridružili šele septembra, kot tudi lanski dijaki 4. letnika.

Prvi del koncerta je bil posvečen sakralni glasbi, sledile pa so slovenske in poljske ljudske pesmi. Nato so se predstavili dijaki 2. letnika, ki so čisto sami odpeli pesem Vsi so prihajali. Kljub temu da so bili malo prestrašeni, so s svojimi čudovitimi glasovi navdušili publiko. Tudi lanski maturantje so sami zapeli dve skladbi in se tako poslovili od zbora, v katerem so peli kar tri leta. Ob slovesu so od dirigenta Damijana Močnika prejeli rumene vrtnice, poleg tega pa so zboru izročili prav posebno darilo, ki jim bo krajšalo čas na njihovih bodočih turnejah.

Za konec so vsi skupaj zapeli še pesem May the road rise to meet you in se tako poslovili od navdušene publike.

Vesna Bukovnik, 2. č

Fotografije: Maja Budna, 3. b

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content