Maturantske pohvale z zamudo

24. generacija dijakov Škofijske klasične gimnazije (2016–2020) je bila zaradi epidemije prva prikrajšana za ekskurzijo v Rim, maturantski ples in zadnje mesece maturitetnih priprav v šoli, njeni člani, ki so se najbolje odrezali na maturi ali izkazali z drugimi izrednimi dosežki, pa tudi za podelitev pohval, ki bi jih morali prejeti na novembrski slavnostni akademiji od godu sv. Stanislava. Zato smo 30. septembra letos organizirali krajši dogodek, na katerem so lanski oz. sedaj že predlanski maturanti prejeli pohvale ljubljanskega nadškofa metropolita za odličen uspeh v vseh razredih gimnazije in na maturi, pohvale direktorja zavoda za odličen uspeh na maturi in spominske listine ob vpisu v Zlato knjigo Škofijske klasične gimnazije.

Nagrajenci so se skupaj s svojimi starši zbrali v zgodnjejesenskem ambientu zavodskega parka, kjer jih je nagovoril ravnatelj Škofijske klasične gimnazije Simon Feštanj.

Podelitev je z glasbenimi točkami sooblikoval del Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije z zborovodkinjo Heleno Fojkar Zupančič.

Odlični in zlati maturanti so pohvale prejeli iz rok ljubljanskega nadškofa msgr. Stanislava Zoreta oz. direktorja Zavoda sv. Stanislava mag. Antona Česna.

Poleg dijakov, ki so bili vsa štiri leta odlični in so dosegli odličen uspeh na maturi, so bili za posebne dosežke v zlato knjigo vpisani Maja Budna (za vrhunske dosežke na raziskovalnem in umetniškem področju ter za svetal zgled marljive dijakinje), Simon Grad (za prispevek k oblikovanju kulturne podobe Škofijske klasične gimnazije), Karolina Marc (za celostni prispevek k oblikovanju kulturne in duhovne podobe Škofijske klasične gimnazije), Lucija Tomc (za soustvarjanje kulturne in duhovne podobe Škofijske klasične gimnazije in za nesebično pomoč drugim) in Zala Žnidarič (za prispevek na kulturnem, etičnem in dobrodelnem področju ter za ustvarjanje pozitivne podobe Škofijske klasične gimnazije).

Veseli smo, da se je vabilu na podelitev lahko odzvala večina izmed 35 nagrajenih maturantov te generacije. Po programu so imeli tudi priložnost za izmenjavo vtisov po svojem prvem – večinoma spletnem – akademskem letu.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content