Mednarodna izobraževanja v Zavodu sv. Stanislava

Po večletnem sodelovanju v projektih Erasmus+, namenjenih usposabljanju učiteljev, smo v Zavodu sv. Stanislava letos prvič tudi sami izvedli štiri izobraževanja za učitelje iz tujine.

Sodelavci Inštituta za raziskovanje in evalvacijo šolstva so skupaj z Mario Kapetanaki, ki je sprva v zavodu opravljala prakso v okviru programa Erasmus+, in več učitelji z gimnazije in osnovne šole, med katerimi so bili večinoma sodelujoči v projektih Erasmus+, zasnovali in v začetku julija izvedli štiri seminarje o učenju v naravi, uporabi drame pri pouku, pouku fizike in družbeno koristnem učenju.

Med udeleženci je bilo 17 učiteljev iz šestih držav (med njimi tudi štirje iz Slovenije). Vsi seminarji so bili razdeljeni na vsebinske module, ki so jih pripravili izvajalci, in skupne aktivnosti, namenjene vsem udeležencem (predstavitev lastnega dela, predstavitev dobrih praks šol, seznanitev s slovenskim šolskim sistemom, predstavitev zanimivih zavodskih projektov, obisk prostorov BIC-a v Šentvidu, praktičen preizkus brezplačnih spletnih orodij za sodelovalno učenje, opazovanje zvezd …).

Seminar za učitelje fizike je bil odlično organiziran, vsi sklopi so bili zelo zanimivi, raznoliki in premišljeno pripravljeni, vse pomembne stvari smo tudi preizkusili v praksi. Izvajalci so bili odlični in zelo zavzeti. Znanje, ki sem ga pridobila, je zelo uporabno za moje delo v razredu.

Kertu, profesorica fizike iz Estonije

 

Izobraževanje me je navdušilo za izvajanje aktivnosti, ki vključujejo interaktivne igre in večjo povezanost z naravnim okoljem, ki omogoča otrokom, da so bolj aktivni in da razvijajo svoje čute.

Luis, učitelj razrednega pouka s Portugalske

 

 

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content