Mladinska spevoigra Kresniček

V torek, 22. 6. 2021, so pod zvezdnim nebom učilnice v naravi Osnovne šole Alojzija Šuštarja učenci Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava in Osnovne šole Alojzija Šuštarja izvedli mladinsko spevoigro Radovana Gobca Kresniček.

Priprave na veliki dogodek so se začele že v lanskem šolskem letu, pa nam jo je korona zagodla tik pred premiero in smo morali celotno izvedbo mjuzikla prestaviti na letošnje šolsko leto. S pripravami smo lahko dokaj varno nadaljevali šele sredi maja letos. Bilo je prav neverjetno opazovati, da so si učenci kljub dolgemu premoru zapomnili prav vse melodije, gibe, režijske opombe, ples … Letos je bilo treba zadevo le še dokončno izpiliti in mjuzikl je bil pripravljen za izvedbo.

V predstavi, ki je bila nad vsemi pričakovanji, so naši učenci zasijali kot pravi Kresnički. Posebej pa je treba omeniti solistko Katarino Pirc, ki je nastopila v vlogi Kresnička in svojo vlogo izvedla odlično.

Pri izvedbi mjuzikla smo sodelovale mentorice: Tanja Pečenko kot režiserka in koreografinja; Vlasta Doležal Rus kot korepetitorka ter Kristina Puntar kot organizator in vodja predstave.

Kristina Puntar, prof.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content