Nagrada Domačim vajam

Naš literarni zbornik Domače vaje (izdaja 2018), katerega mentorica je bila Mateja Gomboc, glavni urednik pa Marko Kunaver, je prejel nagrado za izbor najboljše dijaške literarne ustvarjalnosti, ki jo podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Komisija je svojo odločitev utemeljila z naslednjimi besedami:

Domače vaje so literarni list z najdaljšo tradicijo izhajanja na Slovenskem, saj so kot rokopisni list Alojzijevišča ugledali luč sveta že daljnega 1868. leta. Tudi zadnja številka je premišljeno urejen zbornik najboljših dijaških pesmi in krajše proze, ki ga zaključujejo intervjuji s pomembnimi in zanimivimi kulturniki. Pred bralca se zvrstijo poglavja: Kam greš, Pot, Brezpotje, Stezica, Smerokaz, Križišče, Potopis, Google Maps in Avenija (npr. Srečanje z nemško pisateljico Tamaro Bach, Srečanje s turško pisateljico Ciler Ihan …). Da je publikacija dobro umeščena v šolo, dokazujejo tudi prispevki profesorjev. Zbornik je opremljen z lepimi fotografijami, ki napovedujejo nove razdelke in refleksijo njihovih literarnih prispevkov.

 

Čestitke mentorici in celotni ekipi ustvarjalcev Domačih vaj za tako prestižno priznanje, ki bo podeljeno 20. marca v Celju.

 

Simon Feštanj, ravnatelj

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content