Naši glasbeniki na slavnostnem koncertu ob 100. obletnici obnove poljske državnosti

V torek, 6. novembra, sta se v prostorih Narodne galerije v Ljubljani odvila slavnostni koncert in sprejem ob poljskem državnem prazniku, ki ga je tokrat zaznamovala okrogla obletnica – 100-letnica obnove državnosti. Koncertni del dogodka je bil organiziran v sodelovanju z Zavodom sv. Stanislava, na njem pa so nastopili solisti iz Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava in Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

Na spletni strani veleposlaništva najdemo sledeči zapis o dogodku:

Slovesnost se je nadaljevala s koncertom v izvedbi solistov in odličnega Mešanega mladinskega zbora Zavoda sv. Stanislava pod vodstvom dirigenta Damijana Močnika. Program, ki je povezal poljsko in slovensko glasbeno tradicijo, je vključeval domoljubne, duhovne in ljudske pesmi. Prisluhnili smo klavirskim skladbam poljskega skladatelja, pianista in politika Ignacyja Jana Paderewskega. Koncertu je dala poseben pečat prva poljska himna iz 12. stoletja – veličastna Gaude Mater Polonia.

Veleposlanik Republike Poljske v Republiki Sloveniji gospod Paweł Czerwiński pa je nekaj dni kasneje v pismu z voščilom ob godu zavetnika zavoda med drugim zapisal:

Želim izkoristiti to priložnost, da se Vam še enkrat iz vsega srca zahvalim za odlično izvedbo koncerta ob dnevu obnovitve neodvisnosti Republike Poljske. Nastop pevskega zbora in solistov Zavoda sv. Stanislava je ta svečani večer naredil res izjemen in bo še dolgo ostal v spominih vseh udeležencev proslave.

Za fotografije se najlepše zahvaljujemo Veleposlaništvu Republike Poljske v Ljubljani.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content