Nebeški Oče k sebi poklical Alojza Urana

Danes, na veliko soboto, 11. 4. 2020, ko se spominjamo Gospoda Jezusa Kristusa, ki počiva v grobu, se je v Božjo ljubezen preselil zaslužni ljubljanski nadškof metropolit Alojz Uran.
Hvaležni smo, ker je deset let bival med nami, povezoval našo duhovniško in celotno zavodsko skupnost. Kot nadškof je bil v času svojega delovanja zaslužen, da imamo osnovno šolo. V spominu nam ostajajo njegovi nagovori, njegovo petje, njegovo iskreno veselje.

Ko smo v četrtek, 16. 1., skupaj molili in zajtrkovali in nam je nadškof povedal, da odhaja na pregled v bolnišnico, si nihče ni mogel zamisliti, da se ne bo vrnil v naš zavod. V darovanju do konca je izpolnil svoje življenje. Ob božičnih praznikih, ko smo skupaj blagoslavljali hišo in se bratsko družili, se je izrecno zahvalil za vse, kar v zavodu od vseh mnogih ljudi prejema. In iskreno prosil odpuščanja. Tega pogovora in potem bratskega objema ne bom pozabil.

Pokojnega nadškofa priporočam v molitev, hkrati pa sem prepričan, da imamo sedaj tudi novega priprošnjika pri nebeškem Očetu.

Gospod, daj mu večni pokoj. – In večna luč naj mu sveti.
Naj počiva v miru. – Amen.

Tone Česen in zavodski duhovniki

 

(Fotografija je bila posneta januarja letos ob blagoslovu tretjega svetega večera, ko so koledniki iz dijaškega doma obiskali tudi g. Urana.)

 

Zavodski duhovniki so v torek, 14. aprila, darovali sveto mašo za pokojnega nadškofa.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content