Obisk kardinala Versaldija v Zavodu sv. Stanislava

V petek, 29. novembra, je v spremstvu apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji naš zavod obiskal kardinal Giuseppe Versaldi, prefekt Kongregacije za katoliško vzgojo.

Kardinal je Slovenijo obiskal v sklopu praznovanj 100-letnice teološke fakultete. Ob svojem obisku je v četrtek pred večerno slovesnostjo fakultete nagovoril tudi odgovorne v katoliških šolah, ki so bili povabljeni na srečanje s kardinalom v Galeriji Družina. V petek pa je bil pred srečanjem z novinarji in obiskom na ministrstvu tudi gost v Zavodu sv. Stanislava.

Zjutraj, pred poukom, je v zavodski cerkvi vodil sveto mašo, pri kateri je prepeval Mladinski mešani zbor sv. Stanislava pod vodstvom Damijana Močnika. Maša je potekala v angleškem jeziku.

 

Po zajtrku so člani kolegija direktorja g. kardinalu predstavili in pokazali vse zavodske enote: gimnazijo, osnovno šolo, vrtec, dijaški in študentski dom ter glasbeno šolo skupaj z razstavnimi prostori, obiskal pa je tudi zaposlene v kuhinji.

Obisk se je zaključil v salonu Janeza Pavla II., kjer je g. kardinal svoja opažanja in misli delil s kolegijem direktorja, kasneje pa tudi s predstavniki medijev na novinarski konferenci.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content