Odlični uspehi naših učencev na 52. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije

V Glasbeni šoli Matije Tomca se veselimo odličnih tekmovalnih dosežkov naših učencev.

Učenki klavirja Iva Kostić in Ivana Skubic sta 27. februarja na Glasbeni šoli Vrhnika tekmovali v klavirskem duu in dosegli zlato.

Njun tekmovalni nastop je navdušil tudi zaradi srčne interpretacije, razigrane in vesele. Uspeh ni izostal, dosegli sta 96,33 točk in zlato plaketo. Mladima pianistkama iskreno čestitamo.
Čestitamo tudi mentorici Nadji Vodišek in njenima pomočnikoma Niki Kovačič in Daliborju Miklavčiču za veliko angažmaja in zagnanega dela, s katerim so tekmovalki pripravljali.

Več o tekmovanju in vtisih lahko preberete tukaj.

Ponovno se veselimo, tokrat izvrstnega uspeha učenca trobente Andrea Brusinija, ki je 4. in 5. marca tekmoval na Glasbeni šoli Logatec. Z 91,33 točkami je osvojil srebro in tretje mesto med vsemi tekmovalci.

Andrea je na tekmovalnem nastopu v zahtevni konkurenci dijakov s Konservatorijev v Ljubljani, Mariboru in Kopru pokazal veliko muzikalno zrelost. S korepetitorjem sta se zbranemu občinstvu predstavila s prepričljivo in stilno zanimivo interpretacijo skladb iz različnih obdobij.
Mlademu trobentaču Andrei Brusiniju, mentorju Juretu Gradišniku in korepetitorju Mihi Klemencu iskreno čestitamo.

Z odlično odigranim programom si je priigal srebro učenec harmonike Anže Perko, dosegel je 93,00 točk.

Napolnjeno dvorano Glasbene šole Kamnik je navdušil s svojo bogato interpretacijo. Tekmovalni nastop v živo je bil Anžetov debut, zato se njegovega uspeha toliko bolj veselimo.
Mlademu harmonikašu Anžetu Perku in mentorici Mariji Vukoja Plavčak iskreno čestitamo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content