Pevski festival Škofijske klasične gimnazije 2022: Lepo je biti

Prestavitev pevskega festivala iz običajnega termina konec januarja se je izkazala za dobro odločitev, saj je bilo v sredo, 30. marca 2022, festival – tokrat z naslovom oz. rdečo nitjo “Lepo je biti …” – mogoče izpeljati v ustaljeni obliki, brez posebnih omejitev.

Program sta povezovali Manca Dolinar in Majča Grudnik iz 4. č. Prvi se je z opevanjem lepot ŠKG predstavil 5. a, ki je nastopil izven konkurence. V tekmovalnem sporedu pa se je s svojimi točkami predstavilo 14 razredov, med njimi vsi prvi letniki.

4. č

1. č

4. a

2. c

1. a

3. d

1. d

3. b

1. b

3. e

1. c

2. b

3. c

2. č

Organizator pevskega festivala Damijan Močnik je kot predstavnik komisije najprej podal kratek komentar vsake točke, sledila pa je razglasitev rezultatov in podelitev nagrad.

4. č: Navdušili so nas s svojo kaotičnostjo, energičnim ritmom, zabavno intonacijo, predvsem je treba pohvaliti solista – Amber in Žiga.

1. č: Uglašeno večglasje, zelo urejeno kot zbor, samo imamo pripombo: četrta pevka v drugi vrsti je stala 2 cm preveč v levo, tako da, prosim, bodite pozorni na to. 🙂 Drugače pa lepo.

4. a: Tudi lepo je biti športnik. Tisti dve, ki sta se vozili z rolerji, sta stokrat boljši kot jaz, ki se ne znam rolat. Živahen nastop, potencial je presegel izdelek, ki ga imate, predvsem pri reševalki, to je bilo zelo inventivno.

2. c: Tudi vi ste imeli zelo lepo koreografijo, uglašeno večglasje in tako naprej. Kakšen ton je bil še malo za urediti, ampak smo bili kar precej navdušeni.

1. a: Vi ste nastopili zelo v duhu muzikala Les Misérables. Fantje so bili zelo zanesljivi, tudi soprani so peli precej visoko, tako da se že veselim avdicij prihodnje leto.

3. d: Jenkins, flavta in klavir, zelo lepa kombinacija. Dobra izvedba, mogoče smo pogrešali malo več energije.

1. d: Brez dirigenta in ploskanje je bilo res usklajeno. Ne vem, zakaj imamo pri mojem zboru, kadar jim dirigiram, pri ploskanju več težav.

3. b: Avseniki. Tisti, ki vriska – Aljaž – res super. Tudi pevsko kar v redu, moram reči.

1. b: Imeli ste avtorsko skladbo, lepo ste zapeli. Prva skladba je bila super, pri Vjeruj u ljubav smo občudovali rožice – pa še dobili smo jih, kaj še hočemo.

3. e: Zelo fajn kombinacija raznih rapov in koreografije, v glavnem dovolj energično, zelo fajn zamisel.

1. c: Uglašeno enoglasje, tudi izbor pesmi nam je bil zelo všeč.

2. b: Lepo je biti nostalgičen. Tudi mi smo bili zelo nostalgični, res lep izbor skladb in fajn ste izvedli prehode, brez spremljave, bravo.

3. c: Tukaj moramo omeniti super pianista Luka, definitivno je bil najboljši pianist. Zelo lep izbor, pravzaprav pravi muzikal.

2. č: Mislim, da smo prvič na pevskem festivalu videli na tem odru fagot. Pa zelo urejena izvedba, mislim, da imate res dobro dirigentko – ima tudi red, violinista ni spustila na vaje godalnega orkestra. 🙂

Nagrade v posameznih kategorijah so prejeli:

1. mesto – najboljši pevski razred: 2. c

Skupno 2. mesto: 2. č

Skupno 3. mesto: 3. e in 3. c

Najboljši debitanti: 1. č

Najboljše izvirno besedilo: 1. b

Najboljša koreografija: 3. c

Najboljša priredba: 2. č

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content