Pevsko-jezikovna izmenjava v Trenčinu (1. del)

Jubilejno dvajseto srečanje treh slovanskih šol smo pevci Mladinskega mešanega zbora sv. Stanislava in manjša jezikovna skupina začeli z zgodnjim jutranjim odhodom v ponedeljek, 18. marca 2019. Letošnje srečanje pevcev iz Slovaške, Poljske in Slovenije poteka v slovaškem mestu Trenčín.

Na poti smo se ustavili v Bratislavi, se pretegnili od dolge vožnje in si ogledali mesto.

Ko smo prispeli na cilj, so pevci odhiteli na krajšo pevsko vajo, jezikovna skupina pa k maši, ki jo je daroval kaplan Martin Zlobko. Po večerji smo se razšli vsak po svoje, nekateri člani zbora so odšli k družinam gostiteljicam, drugi pa v bližnji hostel.

V torek dopoldne so nam dijaki gostiteljske šole predstavili Slovaško in slovaščino. Nato so imeli zbori skupno vajo, jezikovna skupina pa delavnico, na kateri smo spoznavali po enega arhitekta iz vsake sodelujoče države, kar je letošnja tema jezikovne skupine.

Po kosilu je sledil ogled srednjeveškega gradu, ki se vzpenja visoko nad mestom.

Zvečer so pevci s petjem popestrili mašo v mestecu Pruské in imeli krajši koncert. Navdušeni poslušalci so jih po uspešnem koncertu pospremili s stoječimi ovacijami. Dan svetega Jožefa smo kot velika pevska družina zaključili z molitvijo.

Klara Burgar, 2. d

Fotografije: Maja Budna, 3. b

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content