Zahvala po informativnih dnevih

Spoštovani obiskovalci in prijatelji.
V Zavodu sv. Stanislava sta vsako leto pomembna dogodka dan odprtih vrat in informativni dan Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma, ki se na ta način predstavita širši javnosti. Vedno smo veseli, ko se moremo srečati z obiskovalci, z njimi poklepetati in jim pokazati utrip našega življenja. Za letošnja dogodka smo že v jeseni slutili, da ju bomo morda morali izvajati na drugačen način, morda celo na daljavo. In zaradi trenutnih razmer je tako tudi bilo. Ob tem se želim iskreno zahvaliti vsem, ki ste vsak na svoj način prispevali košček k mozaiku pestrega in – lahko rečem tudi – novega dogajanja.

Kot vsako leto je bil tudi letos cilj naše predstavitve čim bolje predstaviti to, kar je sicer v polnosti mogoče doživeti samo v živo – to so naši medsebojni odnosi in vzdušje. Prepričan sem, da smo ta cilj dosegli zaradi naših čudovitih dijakinj in dijakov, ki so sodelovali. Zato, drage dijakinje in dijaki, vam izrekam iskreno zahvalo in dajem globok poklon za res neverjetno delo. Hvala, ker ste bili pripravljeni sodelovati. Ko gledam dolg seznam vsega opravljenega dela, se številka vključenih dijakinj in dijakov ustavi pri 100. Pomagali ste pri pripravi različnih predstavitev za posamezne predmete ali dejavnosti, pri pripravi 360-stopinjskega ogleda šole in interaktivnega videa, vodili in povezovali ste dogodke v okviru dni odprtih vrat (in pogovornih večerov), klepetali ste z obiskovalci tako v Zoom sobah kot preko klepetalnice na spletni strani … Resnično ste izjemni! Prepričan sem, da so obiskovalci, ki so vas videli in slišali ali brali vaše besede, uspeli vsaj malo začutiti vaše veselje in da so ob tem doživeli tudi tisto, kar je na daljavo nepredstavljivo – pristno srečanje.

Hvala vsem sodelavkam in sodelavcem, ki ste intenzivno in neposredno sodelovali pri pripravi in izvedbi »obeh« dogodkov. Ob svojih rednih delovnih obveznostih ste ponovno pokazali svoje talente in kompetence in se izredno potrudili, da ste pripravili tako bogat in pester ter zanimiv program. V letošnjih spremenjenih razmerah smo vse predstavitvene dejavnosti prilagodili in pripravili za splet ter v marsičem tudi obogatili. Učili smo se iz izkušenj. Za marsikoga je to predstavljalo nove izzive in dodatno delo. Neprecenljiv je prispevek in trud, ki ste ga vložili, da so letošnji dnevi odprtih vrat in informativna dneva potekali tekoče, sveže in prinesli toliko zanimivih vsebin. Dnevi odprtih vrat so recimo potekali kar dva tedna. Iskrena hvala vsem in vsakomur posebej. Ponosen sem, da ste v našem zavodu tako predani in iznajdljivi sodelavci in smo zato tudi velike projekte zmožni speljati z našimi človeškimi viri »znotraj hiše«.

Ob tem pa sem izredno vesel in hvaležen tudi za vso pripravljenost in podporo ter pomoč, ki smo je bili deležni s strani nekaterih nekdanjih dijakov, staršev in drugih prijateljev zavoda. Vaši nasveti, posojena oprema, konkretna roka tu in tam – vse to je za nas pomenilo lep znak tega, da tudi nepredvidene razmere in večji izzivi predstavljajo priložnost za okrepitev dobrote, radodarnosti in sodelovanja.

Za izvedbo vseh zastavljenih dejavnosti se zahvaljujemo za pomoč naslednjim posameznikom in podjetjem.

  • Ambrožu Močniku za vse nasvete glede digitalnih rešitev v uvodnih fazah odločanja.
  • Robertu Vurušiču za pripravljenost za sodelovanje pri razvijanju koncepta in izposojo opreme.
  • Primožu Klunu in podjetju Izstop d.o.o. za posojo opreme, ki nam je pomagala pri izdelavi 360-stopinjskega ogleda gimnazije in dijaškega doma ter vse predloge in nasvete glede konkretnih idej.
  • Podjetju Hella Saturnus za izredno takojšnjo pripravljenost za pomoč ter nasvete pri zagotovitvi varne izvedbe snemanja interaktivnega videa.
  • Alešu Grošlju iz Ambulante GM-O za sodelovanje pri zagotavljanju varnosti udeležencev snemanja.
  • Roku Černeliču s.p. za opremo in pomoč pri snemanju interaktivnega videa.

Drage obiskovalke in obiskovalci naših spletnih strani ter vseh dogodkov, hvala tudi vam za vašo pozornost in zanimanje. Resnično upam, da ste dobili informacije, ki ste jih iskali, in da ste vsaj malo začutili našo ustanovo in njeno delovanje. Upam, da so bili vaši obiski prijetni in da vam naša srečanja ostajajo v spominu. Z veseljem pričakujemo vaša morebitna vprašanja in dodatna raziskovanja tudi v prihodnje.

mag. Anton Česen, direktor

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content