O predavanju »Kako preživeti še eno koronsko leto?«

Doc. dr. Andreja Poljanec nam je 8. oktobra pripravila zanimivo predavanje, s katerim je naslovila starše, ki se v obdobju zadnjih dveh let soočajo z raznimi izzivi.

Medtem ko so se vloge ‘biti starš’, ‘biti učitelj’, ‘biti uslužbenec od doma’ pomešale, nam je bilo dano razvijati nove načine prožnosti in naklonjenosti do otrok. Sprehodili smo se skozi razvojna obdobja otrok in pod drobnogled vzeli, kaj je v vsakem od njih ključno za zdrav čustveni razvoj. V opomin nam je povedala, kako pomembna je pri odraslem skrb zase. Pogovor s partnerji, prijatelji ali sorodniki je lahko prva oblika pomoči, saj smo socialna bitja in stiske bolj učinkovito rešujemo v odnosih kot sami. Šele notranje pomirjen starš lahko umiri vznemirjenega otroka. Predavateljica je omenila tudi stile navezanosti in nam skozi praktične primere predstavila pomen varnega nasproti ne-varnih stilov.

Ne primerjajmo se z drugimi, saj to vzbuja le nezadovoljstvo, je bila ena izmed zaključnih misli in hkrati nam vsem v opomin. Poslovili smo se z ugotovitvijo, da vedno lahko komu polepšamo dan, tako da koga razveselimo s klicem, obiskom ali prijazno besedo.

Starše smo povabili k prijavi na cikel 6 srečanj, ki jih bo prav tako vodila dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psih., spec. zakonske in družinske terapije (podrobnejše informacije o “nadaljevalni” šoli za starše najdete tukaj). Veseli nas veliko zanimanje, ker pa je število mest omejeno, moramo žal sporočiti, da je skupina že polna in prijave niso več mogoče. Če ima kdo od staršev res veliko željo po udeležbi, naj na [email protected] pošlje sporočilo in ga bomo uvrstili na čakalno listo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content