Predavanje za starše o učinkovitem družinskem načrtu uporabe IKT

Tokratno izredno zanimivo in aktualno predavanje je 7. marca za starše otrok in mladih vseh enot Zavoda sv. Stanislava pripravil g. Peter Topić.

Predavatelj je izhajal iz svoje dolgoletne prakse, zato je svoje besede podkrepil s številnimi primeri.
Za vse, ki se Šole za starše žal tokrat niste mogli udeležiti, je tukaj nekaj spodbud in vprašanj, ki so povzeta po predavanju:
  • Kaj vse obsega IKT v naši/vaši družini? Ne samo telefoni in računalniki, tu so tudi tablice, pametne ure in televizija. Koliko tega uporablja vsak izmed nas?
  • Zakaj moj/vaš otrok v osnovni šoli resnično potrebuje telefon? Koliko mu zaupamo?
  • Odrasli ne potrebujemo posebnih bonitet za uporabo telefona v primerjavi z otroki. Ali je klic šefa med večerjo res tako pomemben, da se moramo nanj odzvati v tistem trenutku? Pomemben je zgled.
  • Če 5 najstnikov v sobi skupaj igra igrice vsak na svojem telefonu, bo med njimi prej ali slej prišlo do interakcije. O večjem problemu govorimo, ko najstnik zaradi individualne igre pozabi na hrano ali spanje.
  • Na spletni strani Logouta (Center pomoči pri prekomerni rabi interneta) so že pripravili družinski načrt uporabe zaslonov, ki ga kot družina lahko skupaj izpolnite in vam pomaga pri uravnoteženi uporabi. Več si lahko preberete tukaj.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content