Razglasitev rezultatov mature in podelitev maturitetnih spričeval spomladanskega roka mature 2018

Na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava letos zaključuje gimnazijsko izobraževanje že 22. generacija maturantov. V maju in juniju je 171 maturantov iz šestih oddelkov opravljalo maturitetne izpite. Danes, 11. julija 2018, ob 11. uri je bila v Dvorani Matije Tomca razglasitev rezultatov mature in podelitev maturitetnih spričeval.

Zrelostni preizkus je uspešno opravilo 167 maturantov, kar je 97,7 %. Padel ni nihče, štiri maturantke pa imajo po en popravni izpit. Naši maturantje so na maturi povprečno dosegli 22,04 točke (lani 22,35). Maturante je nagovoril in jim čestital ob uspešnem zaključku gimnazije novi direktor mag. Anton Česen, ravnatelj prof. Simon Feštanj pa jim je podelil maturitetna spričevala.

Med rednimi maturanti jih je 25 doseglo 28 točk ali več, za kar bodo na akademiji ob prazniku sv. Stanislava prejeli pohvalo za odličen uspeh na maturi. Z živahnim aplavzom so maturantje ob razglasitvi nagradili 13 zlatih maturantov, ki so dosegli 30 točk ali več.

Nina Katarina Štular je dosegla izjemen uspeh pri angleščini na višji ravni zahtevnosti s 97 odstotnimi točkami, kar je najboljši rezultat v Sloveniji, Luka Jesenko pa je osvojil 100 odstotnih točk pri filozofiji.

Maturitetne izpite je opravljalo tudi 9 kandidatov, ki nimajo statusa rednega dijaka Škofijske klasične gimnazije. Od sedmih kandidatov, ki so izboljševali maturo, je vsem to tudi uspelo.

Na Škofijski klasični gimnaziji je do sedaj maturiralo 3428 maturantov.

Podelitev maturitetnih spričeval sta z glasbenimi točkami obogatila dijaka Rok Kotar na trobenti in pianist Amadej Avšič. Ob koncu slovesnosti so se odličnjaki skupinsko fotografirali, vsi prisotni pa so se zadržali še na krajši pogostitvi.

Več informacij o maturi in rezultatih dobite pri tajniku šolske maturitetne komisije za splošno maturo mag. Janezu Šparovcu ([email protected]).

Nekaj fotografij s podelitve si lahko ogledate tukaj.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content