Razstava oblikovalke Nine Malovrh

V okviru praznovanj ob godu zavetnika Zavoda sv. Stanislava in 25-letnici ponovnega delovanja Škofijske klasične gimnazije v Kregarjevem atriju postavljamo na ogled razstavo oblikovalke mag. Nine Malovrh, alumne Škofijske klasične gimnazije, »V vsak svoj projekt se vsaj malo zatreskam«.

Nina Malovrh je industrijska oblikovalka, ki najbolj uživa, ko običajnim predmetom riše neobičajne zgodbe in upa na srečne konce. V svoji karieri je med drugim sodelovala tudi z aktualnim ameriškim predsednikom, kar pa je ni odvrnilo od iskanja rešitev “po zdravi pameti”. Z zrnom soli se loteva oblikovanja blagovnih znamk in izdelkov široke potrošnje. Pogumnim idejam pomaga, da ugledajo luč sveta in zadovoljne kupce, za kar je med drugim prejela priznanja Bienala industrijskega oblikovanja ter Društva oblikovalcev Slovenije, pred kratkim pa tudi priznanje za inovacijo Gospodarske zbornice Slovenije. Verjame v preproste rešitve, ki v vsakdan prinašajo več veselja, ne pa dodatne krame. Zase pravi, da se v vsak svoj projekt vsaj malo zatreska.

Vabilo na odprtje razstave.

O svojih spominih na Škofijsko klasično gimnaziji je zapisala:

“Iz časov Škofijske klasične gimnazije sem kot popotnico odnesla občutek, kako so stvari lahko preproste in prav zabavne, če se jih lotiš z vnemo in zaupanjem, da bo vse kul. Šola mi je omogočila in me spodbujala, da sem poleg tistih “obveznih” ur v razredu lahko uresničila še marsikatero kreativno idejo in raziskovala mnogo širše od okvirov učne snovi. Danes vem, da je pestrost izkušenj in spoznanj še najboljši vir vseh novih navdihov.”

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content