Razstava slik in fotografij natečaja »Skupaj gradimo mostove«

V avli osnovne šole je na ogled razstava izbranih del, ki so prispela na natečaj ob geslu letošnjega šolskega leta. Vabilu k sodelovanju so se odzvali otroci iz Vrtca Dobrega pastirja, učenci Osnovne šole Alojzija Šuštarja ter dijaki Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma in vsak v svoji likovni govorici predstavili, kako si predstavljajo mostove, ki jih gradimo skupaj.

Na razstavi si lahko ogledate različne podobe mostov – tako tistih konkretnih, za katere je potrebna skupna moč, da jih zgradimo in kasneje z veseljem uporabljamo, kot tudi tistih, ki so bolj abstraktni, duhovni in predstavljajo nevidno, a zato nič manj trdno povezavo med nami.

Razveselili smo se prav vseh del, poslanih na letošnji likovni in fotografski natečaj, zato se vsem sodelujočim iskreno zahvaljujemo in jim čestitamo. Spodaj pa objavljamo tudi seznam nagrajencev, ki so s svojimi deli najbolj prepričali strokovno komisijo. V kategoriji likovni izdelek je nagrajenih pet izdelkov (vrtec, 1. triada, 2. triada, 3. triada, gimnazija), v kategoriji fotografija pa dva (osnovna šola in gimnazija).

Imena in izdelki nagrajencev:
  • Klara Klopčič: Travnik kliče prijatelje (Vrtec Dobrega pastirja)
  • Ajda Polanec: Most v jutru (Osnovna šola Alojzija Šuštarja, 2. b)
  • Lara Trošt: Brez naslova (Osnovna šola Alojzija Šuštarja, 4. a)
  • Ajda Lombardo: Ločje, reka, kamni, nebo (OŠ Alojzija Šuštarja, 8. a)
  • Klara Vovk: (Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom, 3. b)
  • Tadej Jeretina: Biserni odsev (Osnovna šola Alojzija Šuštarja, 8. a)
  • Neža Konjar: Brez naslova (Škofijska klasična gimnazija, 1. č)

Prisrčno vabljeni, da obiščete razstavo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content