Razstava učencev OŠ Alojzija Šuštarja

Ob začetku novega šolskega leta in ob 10-letnici Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Kregarjevem atriju postavljamo na ogled razstavo likovnih del osnovnošolcev.

Učiteljica likovne umetnosti Marija Blaži je zbrala slikarska dela raznolike motivike in v različnih slikarskih tehnikah, ki so jih  v preteklih letih ustvarili osnovnošolci. Poleg slik in risb so razstavljeni tudi kipi iz različnih materialov ter večnamenske pručke, izdelki devetošolcev, ki so se preizkusili v industrijskem oblikovanju. Seveda je to samo droben izbor ustvarjalnosti mladih likovnih nadobudnežev, majhna paleta slikarskih del, ki so nastala tako na razredni kot predmetni stopnji, v okviru rednega pouka, na likovnem krožku ali pa na likovni koloniji.

Na odprtju je o razstavljenih delih in pomenu likovnega ustvarjanja spregovorila učiteljica Marija Blaži, ki navdušuje učence za likovno ustvarjalnostjo tako s svojim pedagoškim žarom kot tudi z lastnim slikarskim delom. Prisluhnili smo tudi doživeti recitaciji devetošolca Matevža Demšarja in odličnim glasbenim nastopom, ki so jih pripravili osnovnošolci: pianistka Neža Sušnik in Trio Liberta, v katerem muzicirajo Klara, Patricija in Tobija Avšič. Razstavo je odprla ravnateljica dr. Marina Rugelj.

Vabilo na odprtje

Razstava je na ogled do 8. oktobra 2018.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content