Skupaj v novo šolsko leto

Prvi delovni dan novega šolskega leta, letos je bil to 2. september, je bil za Zavod sv. Stanislava kot običajno zelo pester. S sveto mašo in blagoslovom smo Gospoda prosili, naj nas spremlja pri pisanju vrstic na novih straneh v knjigi življenja, med nami smo pozdravili nove najmlajše člane naših enot, poseben trenutek, edini v letu, ko se na enem mestu na kratki slovesnosti zbere celoten zavod, pa smo letos obeležili tudi s skupno fotografijo.

Gimnazija je v novo šolsko leto vstopila s sveto mašo v šentviški župnijski cerkvi. Bogoslužje na čast Svetemu Duhu je vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar. Njegov nagovor lahko v celoti preberete tukaj.

Starejši osnovnošolci so dan prav tako začeli s sveto mašo, ki jo je v cerkvi sv. Stanislava daroval kaplan osnovne šole Gašper Kočan.

Ob 9.30 smo se vsi skupaj zbrali na forumu med zavodskima zgradbama, kjer smo zapeli slovensko himno in dvignili zastavo. Zbrane sta nagovorila direktor zavoda mag. Tone Česen in predsednik Dijaške skupnosti Škofijske klasične gimnazije Tjaž Črnčec, prisluhnili pa smo tudi recitacijam.

Po kratki slovesnosti in skupnem fotografiranju smo dan nadaljevali vsak v svoji enoti.

Starejši dijaki so odšli v svoje matične učilnice, prvošolci pa so se zbrali v dvorani Matije Tomca, kjer so se prvič uradno srečali s svojim razrednikom in novimi sošolci.

G. škof je v nadaljevanju dneva po razredih obiskal maturante, ki jih je spodbudil, naj za pomoč pri odločanju o svoji nadaljnji poti prosijo tudi Gospoda. Za leto, ki bo gotovo prineslo nekaj preizkušenj, pa jih je opogumil z blagri, ki nas spomnijo, naj vztrajamo kljub trenutkom žalosti, saj za njimi gotovo prideta tolažba in veselje.

Sledil je še blagoslov šolskih torb, svečk in vseh mlajših osnovnošolcev v zavodski cerkvi.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content