Slovo maturantov Jegličevega dijaškega doma

V nedeljo, 20. maja 2018, smo se maturanti z družinami ter vzgojitelji, kaplanom in ostalim vodstvom zbrali na zadnjem skupnem uradnem druženju pred koncem bivanja v Jegličevem dijaškem domu.

Dogodek se je začel s sveto mašo, ki jo je daroval g. Martin Zlobko ob somaševanju vseh zavodskih duhovnikov. Obredu je sledil kratek program v dvorani Matije Tomca, kjer smo dijaki in vzgojitelji prek posnetkov in fotografij obrnili svoj pogled na zadnja štiri leta skupnega življenja, razvoja in rasti. Kljub različnim mnenjem in izkušnjam dijaškega doma smo na koncu te poti vsi hvaležni, da smo lahko bili del te zgodbe; hvaležni vzgojiteljem, da so nas spremljali in podpirali, in hvaležni prijateljem, da se nismo sami prebijali skozi življenjske preizkušnje.

Po slovesu, po govorih, po solzah in po poslovilnih darilih smo se premaknili v jedilnico, kjer smo skupaj povečerjali in počasi odkapljali vsak po svoje. Za nekatere je bil to zadnji večer v domu in so se že po obedu izselili, drugi pa bodo nostalgično prebivali v domu do konca mature.

Martin De Luisa, dijak 2. vzgojne skupine

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content