Spoznavni dan za bodoče dijake Jegličevega dijaškega doma

V soboto, 24. avgusta, so se v prostorih Zavoda sv. Stanislava prvič srečali bodoči dijaki, ki bodo od septembra dalje prebivali v Jegličevem dijaškem domu.

Skupaj s svojimi družinami so se zbrali v dvorani Matije Tomca in dan, po uvodnem pozdravu direktorja zavoda Toneta Česna ter ravnatelja dijaškega doma Riharda Režka, začeli z medsebojno predstavitvijo.

Po skupnem kosilu sta vzgojitelja Jure in Anamarija razkrila težko pričakovano informacijo, kdo izmed bodočih dijakov bo član 1. in kdo član 2. vzgojne skupine.

Starši so zatem odšli na prvi roditeljski sestanek, mladina pa po skupinah na spoznavne delavnice. Skrb za mlajše člane družin so v tem času prevzeli animatorji, tudi (nekdanji) dijaki Jegličevega dijaškega doma.

Bodoči “domovci” so imeli tudi voden ogled zavoda in njegove okolice. Skupen zaključek dneva pa je potekal v zavodski cerkvi, kjer je direktor na kratko predstavil zgodovino zavoda in mozaik p. Marka I. Rupnika, gimnazijski kaplan Gregor Bregar pa je podelil novomašni blagoslov.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content