Srečanje koordinatorjev programa Erasmus+, KA219

Konec septembra je v Rimskih Toplicah potekalo srečanje koordinatorjev strateških partnerstev na področju šolskega izobraževanja v okviru programa E+. V Zavodu sv. Stanislava trenutno sodelujemo v dveh tovrstnih projektih, kot koordinatorska šola smo del projekta Z glasbo v življenje, kot ena od partnerskih šol pa del projekta Eurostronomia.

V letošnjem letu je bilo v Sloveniji na razpisu uspešnih 12 projektov, v katerih so koordinatorice slovenske šole, in 62 projektov, v katerih slovenske šole sodelujejo kot partnerske ustanove. Med uspešnimi šolami je tudi Zavod sv. Stanislava z dvema triletnima projektoma Z glasbo v življenje (koordinator Damijan Močnik) in Eustronomia (koordinatorica Alenka Battelino).

Oba projekta sta se začela izvajati 1. septembra in sta trenutno v fazi konkretnega načrtovanja dejavnosti, delitve nalog in ozaveščanja osrednjega namena, zaradi katerega smo se projektov sploh lotili.

Srečanje koordinatorjev, ki ga je pripravil Cmepius – Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, je postreglo s številnimi koristnimi informacijami o vodenju projektov, pogodbenih obveznostih, kriterijih uspešnosti, predstavitvi projektov na eTwinningu in orodjih, ki so brezplačno na voljo in jih lahko vključimo v projektne aktivnosti. Zelo koristna je bila predvsem predstavitev dobre prakse nekaterih šol, ki so zaključile že več projektov, ter možnost za deljenje izkušenj in mreženje med udeleženci.

V Zavodu sv. Stanislava se veselimo dodatnih aktivnostih, ki jih bosta prinesla projekta in tako obogatila redne dejavnosti ter mlade opremila s kompetencami, ki jim bodo koristile na nadaljnji življenjski poti. Želimo si, da bi tudi preko mednarodnih aktivnosti, v katere smo vključeni, pripomogli k dvigu kakovosti vzgoje in izobraževanja.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content