Srečanje šolskih svetovalnih delavcev

V petek, 25. 10. 2019, smo na naši šoli že šestič gostili šolske svetovalne delavce iz vse Slovenije. Skupaj se nas je zbralo kar 169, kar je največ do zdaj. 

Letos je predavala dr. Leonida Zalokar o zelo aktualni temi – osebnostnih motnjah. Po predavanju je sledil pogovor s predavateljico, potem pa smo se razdelili v manjše skupine: Damijan Močnik je imel okroglo mizo o glasbi in njenem pomenu za razvoj mladega človeka ter o zborovski piramidi na naši gimnaziji, Maja Gril Juvan in Bojana Tomc sta v svoji skupini udeležence seznanili s pomenom klasične izobrazbe in poukom latinščine s klasično kulturo, Gregor Bregar pa je tistim, ki jih je to zanimalo, predstavil predmet vera in kultura, ki je posebnost naše šole.
Iz evalvacijske ankete in pogovorov z udeleženci smo izvedeli, da so bili veseli povabila in da so se pri nas počutili odlično. Vsi skupaj se veselimo naslednjih srečanj.
Pa še nekaj statistike: od 169-ih prijavljenih jih je bilo letos prvič na srečanju pri nas kar 74. V šestih letih se je izobraževalnega dne vsaj enkrat udeležilo 331 šolskih svetovalnih delavcev in ravnateljev s 192-ih osnovnih šol. Mnogi so prišli že večkrat, nekaj pa je takšnih, ki so bili letos pri nas že šestič.

Eva Pišljar Suhadolc, koordinatorica dogodka

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content