Srednješolsko prvenstvo v plezanju na ŠKG

Od 25.-26. januarja je v naši telovadnici potekalo XXIII. srednješolsko prvenstvo R Slovenije v športnem plezanju.

Športni plezalci so se ponovno zbrali na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu pri Ljubljani na tekmovanju, ki ima leto dni daljšo tradicijo od Ljubljanskega maratona.
Prvi dan je v B-kategorij in s plezanjem na “top rope” nastopilo natančno 129 dijakov in dijakinj iz preko trideset različnih slovenskih srednjih šol.

Nivo plezanja je vsako leto višji saj je tudi v tej skupini veliko dijakov, ki so se do pred kratkim tekmovalno ukvarjali s tem športom.

V četrtek je potekala A-tekma, na kateri so plezali registrirani tekmovalci. V kvalifikacijah so imeli dijaki zelo zahteven vstop, dekleta pa so bolj enakomerno plezala proti vrhu in so ga na koncu tri tudi dosegle. Dijakom to ni uspelo. Je pa imel najboljši rezultat na veselje organizatorja in navijačev dijak Škofijske klasične gimnazije Matic Kotar.
No, na koncu se je moral zadovoljiti s še vedno odličnim drugim mestom. Seveda so bile vse oči pozorno uprte v nastop šampionke Janje Garnbret ŠC-Velenje-gimnazija, ki je suverno upravičila vlogo favoritinje.
Tekma je potekala celo hitreje kot je bilo napovedano. Skupaj je nastopilo 35 tekmovalcev in tekmovalk.

Andrej Kokalj

DSC_8823

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content