Teden katoliškega šolstva

V dneh med 18. in 23. marcem 2019 je potekal Teden katoliškega šolstva v vseh slovenskih katoliških šolah in na valovih Radia Ognjišče. Namen tedna je bil predstaviti utrip in delo teh katoliških ustanov. Teden katoliškega šolstva ima tudi dobrodelno noto – zbiranje prostovoljnih darov za dijake in učence, ki so potrebni finančne pomoči za svoje šolanje. Zbrani darovi bodo namenjeni dijakom in učencem iz vseh katoliških šol v Sloveniji.

DOGODKI IN ODDAJE 

Osrednji dogodek Tedna katoliškega šolstva je bil koncert v dvorani Matije Tomca (Zavod sv. Stanislava) v sredo, 20. marca 2019. Na njem so sodelovali dijaki in učenci iz Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška (Maribor), Škofijske gimnazije Vipava, Gimnazije Želimlje ter Osnovne šole Alojzija Šuštarja in Škofijske klasične gimnazije (Ljubljana Šentvid). V petek, 22. marca, pa je bil koncert predvajan na valovih Radia Ognjišče. 

Prav tako v sredo, 20. marca, je v knjižnici Antona Breznika na Škofijski klasični gimnaziji v organizaciji Škofijske strele potekala okrogla miza z naslovom Kaj je kvalitetno (katoliško) šolstvo? Gostje so bili Eva Gregorc, novinarka Domovine in nekdanja dijakinja ŠGV, mag. Anton Česen, direktor Zavoda sv. Stanislava, dr. Samo Repolusk, ravnatelj ŠG AMS, in Klara Kastelec, dramska igralka in nekdanja dijakinja ŠKG.

Prav tako pa so učenci, dijaki in zaposleni v katoliških šolah sodelovali tudi v drugih oddajah Radia Ognjišče:

  • Martin Zlobko, kaplan v Zavodu sv. Stanislava, je na kratko predstavil nekaj poudarkov, ki so značilni za katoliške šole.
  • oddaji Pogovor o so sodelovali ravnatelji oz. direktorji vseh slovenskih katoliških gimnazij in Osnovne šole Alojzija Šuštarja. 
  • Gostja Svetovalnice je bila Barbara Mestnik, svetovalna delavka na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja.
  • Po posnetku koncerta je bila na sporedu oddaja Mladoskop, v kateri so sodelovali dijaki iz Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma (Zavod sv. Stanislava). 
  • Teden katoliškega šolstva pa je imel svoje mesto tudi v Sobotni iskrici.

 

ZBIRANJE SREDSTEV 

 Vsi, ki bi želeli darovati prostovoljni dar za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin, lahko darujete na sledeče načine: 

  • Preko spletnega obrazca:

  • Svoj dar sporočite na telefonsko številko 01 582 22 25 in boste prejeli na dom položnico. Vaš dar bodo zabeležili učenci, dijaki ali zaposleni iz Zavoda sv. Stanislava.
  • Lahko svoj dar nakažete na TRR: SI56 0203 2009 1434 483 

Sklic: SI00 478-2019 

Naslov: Karitas v Zavodu sv. StanislavaŠtula 23, 1210 Ljubljana Šentvid 

  • SMS Donacije: Na telefonsko številko 1919 pošljite SMS z besedilom UPANJE (če želite darovati 1 €) ali UPANJE5 (če želite darovati 5 €). 

Najlepše se vam zahvaljujemo za vašo pozornost in velikodušnost! 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content