Teden katoliškega šolstva

V tednu med 11. in 15. marcem 2024 v vseh slovenskih katoliških šolah in na valovih Radia Ognjišče poteka Teden katoliškega šolstva. Namen tedna je predstaviti utrip in delo štirih katoliških zavodov: Škofijske gimnazije Vipava, Zavoda sv. Frančiška Saleškega v Želimljah, Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani in Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru. Teden katoliškega šolstva ima tudi dobrodelno noto – zbiranje prostovoljnih darov za učence in dijake, ki so potrebni finančne pomoči za svoje šolanje. Zbrani darovi bodo namenjeni družinam učencev in dijakov vseh štirih katoliških vzgojno-izobraževalnih zavodov v Sloveniji.

Povabljeni ste, da med 8. in 15. marcem prisluhnete številnim oddajam in rubrikam na Radiu Ognjišče, v katerih bodo sodelovali učenci, dijaki in zaposleni v katoliških zavodih.

PROGRAM ODDAJ na Radiu Ognjišče

Osrednji dogodek bo potekal v petek, 15. marca 2024, s kontaktno oddajo v živo in s koncertom na valovih Radia Ognjišče ob 20. uri, kjer bodo predstavljeni glasbeni prispevki učencev in dijakov Škofijske gimnazije Vipava, Zavoda sv. Frančiška Saleškega v Želimljah, Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani in Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru. Med samo oddajo bo potekalo zbiranje denarnih sredstev za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin vseh sodelujočih katoliških zavodov.

Prav tako ste povabljeni, da prisluhnete še drugim oddajam na Radiu Ognjišče, v katerih bodo sodelovali učenci, dijaki in zaposleni v naših katoliški zavodih:

  • dijaški oddaji Mladoskop,
  • študentski oddaji Kolokvij,
  • sredinemu omizju Pogovor o,
  • oddajam Svetovalnica, Ni meje za dobre ideje, Zakladi naše dediščine, Življenje išče pot,
  • in drugim krajšim prispevkom o bogatem življenju, ki se odvija v naših zavodih.

ZBIRANJE SREDSTEV

Vsi, ki bi želeli darovati prostovoljni dar za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin, lahko kadarkoli med 8. in 17. marcem darujete na sledeče načine:

– v času koncerta Radia Ognjišče v petek, 15. 3. 2024, od 19.30 do 22.30 lahko svoj dar sporočite na klicno številko 059 092 700;

– v ostalih terminih lahko svoj dar sporočite na telefonsko številko 051 246 671 in boste prejeli na dom položnico (vaš dar bodo zabeležili zaposleni in dijaki iz Zavoda A. M. Slomška);

– z nakazilom daru preko QR-kode (glej plakat zgoraj) v svoji spletni banki;

– lahko pa svoj dar nakažete neposredno na TRR Martinove ustanove v Zavodu A. M. Slomška: SI56 2900 0005 3111 625, sklic: SI00 2903. Naslov: Martinova ustanova, Vrbanska 30, 2000 Maribor. Namen: Teden katoliškega šolstva 2024.

Zahvaljujemo se vam za vašo duhovno in materialno podporo našemu vzgojnemu in izobraževalnemu delu!

gojenci in zaposleni v vseh štirih katoliških zavodih ter sodelavci Radia Ognjišče

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content