Tudi profesorji in vzgojitelji spet v klopeh

Profesorji in strokovni delavci Škofijske klasične gimnazije ter vzgojitelji Jegličevega dijaškega doma smo se od četrtka, 13. oktobra 2022, do sobote, 15. oktobra 2022, spet družili v Celju na seminarju, ki je letos nosil naslov “Postanek na poti”.

Četrtkov del smo začeli z duhovnim nagovorom celjskega škofa Maksimiljana Matjaža, ki nam je spregovoril o treh stebrih sinode, ki trenutno poteka tudi v Cerkvi na Slovenskem, in sicer o občestvu, sodelovanju in poslanstvu.

Večer smo preživeli v družbi naše alumne Uršule Vratuša, ki je za nas odigrala monopredstavo 50 odtenkov ženske.

Sobota je bila namenjena delu po skupinah, kjer smo se pogovarjali o temah, ki so del življenja vsakega dijaka in profesorja, na primer o maturi, ocenjevanju znanja, odnosu do digitalne tehnologije, metodiki podajanja snovi … V popoldanskem delu smo se imeli priložnost bolje povezati s kolegi iz šole in doma, ko smo si ogledali celjsko cerkev sv. Cecilije, kjer smo darovali sveto mašo in prisluhnili nagovoru br. Metoda Benedika, kapucina.

Tudi v soboto smo delili svoje poglede na katoliško identiteto naše šole, dijake ter svojo zbornično skupnost.

Ob koncu smo ugotavljali, da se po več letih zelo omejenih tovrstnih druženj toliko bolj zavedamo, kako dragoceno je na tak način preživeti nekaj dni v družbi svojih kolegov.

Barbara Cergolj, prof.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content