Učitelji o mladih in njihovem svetu

Priprave na novo šolsko leto se v Zavodu sv. Stanislava tradicionalno pričenjajo z izobraževalnim dnem vseh zaposlenih. Tema letošnjega dneva je bila tesno povezana z letom praznovanja, ki je pred nami. Ko bosta gimnazija in dijaški dom praznovala 25 let, osnovna šola pa 10 let, se bomo celo leto pustili voditi geslu “Mladost iz zrn sonca stkana.”

Dopoldanski del po sveti maši, ki jo je ob somaševanju daroval ljubljanski pomožni škof msgr. Franc Šuštar, so zaznamovala pričevanja nekaterih zaposlenih, nekdanjih dijakov in staršev. V svojih razmišljanjih so se s hvaležnostjo spominjali let, ki so jih preživeli v zavodu, nekaterih anekdot in se posvečali tudi vprašanjem pedagoškega poslanstva ter sveta mladih.

Dodatno je vprašanje spreminjajočega sveta osvetlil tudi gost g. Tomaž Valjavec, ki je nagovoril zbrane pedagoške delavce. Predstavil je nekatere tehnološke trende, razvoj novih orodij in spremembe, ki so jim podvržena podjetja, posledično deloma tudi izobraževalni sistemi in ki v končni fazi vplivajo na življenje mladih, ki jih pripravljamo na življenje.

V nadaljevanju so se vzgojitelji, učitelji in profesorji pogovarjali o svojem mestu in vlogi, ki jo imajo v življenjih mladih, o poslanstvu šole in o konkretnih načrtih in idejah, kako bi lahko uresničevali prednostne naloge, ki smo si jih zastavili ob geslu praznovanja za prihajajoče šolsko leto. Glavna izziva ostajata razumeti svet mladih in v njega vstopati ter mlade celostno spremljati.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content