Uspeh naših dijakov na natečaju Euro Video Challenge

9. novembra je bila v Lyonu razglasitev rezultatov natečaja Euro Video Challenge, ki se je je udeležila tudi ekipa dijakov Škofijske klasične gimnazije. Evropska centralna banka je mlade med 18. in 30. letom povabila k snemanju videoposnetkov z ekonomsko tematiko. Na natečaj je bilo prijavljenih 53 prispevkov, video naših dijakov pa je bil uvrščen med pet najboljših.

“Profesor, mi bi pa za projektno nalogo snemali video posnetke …” Tako nekako se je začel pogovor v začetku septembra, ko sem skupini nadebudnih dijakov iz 3. letnika, potem ko sem seveda z veseljem sprejel mentorstvo za njihovo predlagano projektno nalogo, še sam predlagal, da bi se morda prijavili na natečaj Euro Video Challenge. Ker so fantje po naravi avanturisti in je njihov glavni talent v tem, da radi izvajajo odlične in nemalokrat tudi vratolomne akrobacije, niso imeli težav s tem, da so v nekaj tednih dejansko posneli video in se s pomočjo maturanta Vida (pogoj za sodelovanje je bila polnoletnost), ki je tudi sodeloval pri izvedbi, prijavili na omenjeni natečaj.

In potem smo bili v pričakovanju rezultatov. Sam sem za njihov izjemni uspeh izvedel malo z zamikom. Prejeli so namreč sporočilo, da so se med 53 prispelimi posnetki uvrstili med najboljših 5. Tako so dobili tudi povabilo v Lyon na uradno razglasitev najboljših. Uradno je bil povabljen samo Vid, a fantje se niso dali in so se odpravili kar vsi, ki so imeli kakšno povezavo s posnetkom :).

Na podelitvi, ki je potekala v četrtek, 9. 11., je Vid kot uradni predstavnik skupine prejel plaketo za osvojen uspeh. Čeprav se niso uspeli uvrstiti povsem na ali pod vrh, pa si jih vseeno velja zapomniti po Vidovih besedah ob prejemu posebne plakete: “Hvala vsem za to. Za vse nas je bila to izjemna izkušnja. Naučili smo se veliko in upamo, da tudi vi.” Takoj po prejemu priznanja, sem Petru, enemu od glavnih pobudnikov in glavnemu junaku v posnetku, poslal sms sporočilo: “Zame ste največji carji!”

Njihovo stvaritev si sedaj lahko vsi ogledate tule:

Smo pa že v nestrpnem pričakovanju, kaj nam bo ekipa, ki si je nadela ime “Epidexios“, pripravila v prihodnje. Najprej že na akademiji ob godu sv. Stanislava prihodnji teden!

dr. Tadej Rifel

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content