Uspehi učencev glasbene šole na državnem in na mednarodnih tekmovanjih

Kljub dolgotrajnemu pouku na daljavo, so se naši učenci pogumno predstavili na različnih glasbenih tekmovanjih o katerih smo na naši spletni strani že poročali. Tukaj pa je še nekaj svežih rezultatov letošnje pomladi.

Na 15. medanrodnem srečanju harmonikarjev v Murski Soboti, je 8. in 9. maja 2021 potekalo spletno tekmovanje, na katerem je Anže Perko (mentorica Marija Vukoja Plavčak) prejel priznanje za udeležbo.

Na 10. mednarodnem koroškem klavirskem tekmovanju, Radlje ob Dravi, ki je potekalo od 28. do 30. maja 2021 je Klara Jeromen (mentorica Nadja Vodišek) prejela Zlato nagrado.

50. Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki je potekalo od 19. maja do 11. junija 2021, se je udeležilo osem naših učencev, od tega štiri organistke, en citrar in tri učenke, ki so se pomerile v znanju solfeggia. V disciplini orgel sta Urška Končar in Ana Strmčnik prejeli srebrno plaketo (mentor Luka Gojkošek), Anja Kovač je prejela zlato plaketo in 2. nagrado, Katarina Rupert pa zlato plaketo in 1. nagrado (mentor Dalibor Miklavčič). Citrar Martin Fortuna je prejel bronasto plaketo (mentorica Neli Zidar Kos), v disciplini solfeggia pa je Iris Ana Blažič prejela zlato plaketo in 2. nagrado, Katarina Pirc zlato plaketo in Neža Sušnik srebrno plaketo (mentor Tine Bec).

V poletnem delu mednarodnega tekmovanja World Open Online Competition junija 2021 sta se v svojih kategorijah ponovno lepo izkazali mladi pianistki: Iris An Blažič je prejela 1. nagrado (mentorica Mateja Valič Presetnik), Ivana Skubic pa je prav tako prejela 1. nagrado (mentorica Nadja Vodišek).

V drugem krogu mednarodnega solopevskega tekmovanja za mlade pevce v okviru 2. mednarodnega festivala Aegis carminis 2021, ki se je zaključilo 7. maja,  je baritonist Andraž Fink prejel 2. nagrado, ob koncu šolskega leta pa nas je razveselila novica, da je na 1. mednarodnem tekmovanju MUSICA GORITIENSIS v svoji kategoriji osvojil 1. mesto in 1. nagrado. Z veseljem objavljamo posnetek tekmovalnega programa.

Mladim glasbenikom in njihovim mentorjem iskreno čestitamo!

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content